Antena Căutare

"Cadou" de referendum: NUP pentru Basescu in cazul dosarelor pentru spalare de bani

Traian Basescu a primit Neinceperea Urmaririri Penale (NUP) in cazul dosarului din 2004 privind spalarea de bani, imediat dupa ce incepuse campania pentru referendum. Dezvaluirea a fost facuta de Oana Stancu in emisiunea "Exces de putere" de la Antena 3.

Dosarul privind spalarea de bani in care Traian Basescu a fost implicat a fost clasat odata cu preluarea de catre acesta a mandatului de presedinte, in 2004. Omul de afaceri Costel Casuneanu a ramas singurul cercetat, desi acuzatiile il priveau si pe Traian Basescu.

In urma cu mai bine de o saptamana Parchetul general a decis neinceperea urmaririi penale a lui Traian Basescu. Mai mult, dosarul in care Traian Basescu a fost cercetat pentru spalare de bani arata ca acesta nu avea alte depozite cu care sa acopere aceasta tranzactie. Nici depozitele pe care le avea la vremea respectiva nu au fost atinse, ele regasindu-se in declaratiile de avere ale lui Traian Basescu din anii urmatori.

Explicatia pentru calculele Parchetului este, spune presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Civica, lipsa cercetarilor amanuntite. Neinceperea Urmaririi Penale poate fi contestata spune avocatul Gheorghe Piperea.

Din datele prezentate in emisiunea “Exces de putere” reiese ca Traian Basescu nu a folosit suma de 12 miliarde de lei vechi primita de la Casuneanu pentru a cumpara casa din Otopeni. Astfel, banii au fost folositi initial pentru constituirea si lichidarea succesiva a unor depozite, iar apoi, echivalentul in dolari al intregii sume, a fost transferat in contul fiicei sale Ioana Basescu.

Sursa: Antena3.ro

Ponta: "Il suspectez pe Basescu ca si in 2009, dar si acum are surse ilegale pentru campanie"... Ponta, la mitingul USL de la Iasi: "Vara asta nu se poarta alb, se poarta tricolorul!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x