Antena Căutare

Calin Popescu Tariceanu: "Opozitia ar trebui sa se alieze pentru a modifica Constitutia"

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca PNL si PSD trebuie sa realizeze "o platforma" comuna pentru a asigura revenirea Romaniei la statutul de tara democratica. Liberalul a adaugat ca este nevoie de inlaturarea prin alegeri a sefului statului si a PDL, dar si de modificarea Constitutiei, pentru indeplinirea acestui obiectiv.

"N-am spus ca sunt in dezacord cu crearea aliantei cu Partidul Conservator, ci ca am anumite rezerve fata de ceea ce ar putea fi in viitor aceasta alianta, pentru ca n-as vrea ca ideile liberale pentru care am militat in ultimii 20 de ani sa dispara asa, intr-o alianta in care cele doua formatiuni sunt puse pe picior de egalitate"


Tariceanu a afirmat ca PNL ar putea realiza cu PSD "o platforma" care sa duca la schimbarea actualei conduceri.

"In Romania de astazi, e foarte important sa gasim o solutie politica si, in viziunea mea, ea poate fi realizata cu PSD, pentru a face o platforma impreuna, pentru ca Romania sa redevina o tara democratica, in care cetatenii sa-si recapete increderea in institutiile fundamentale - si aici ma refer in primul rand la Parlament - dupa ce sase ani am asistat la atacuri impotriva institutiilor care sunt proprii presedintelui si Partidului Democrat", a spus Tariceanu.

Politicianul a criticat "atitudinile smecheresti" prin care actuala conducere a Romaniei a incercat sa obtina aderarea la Spatiul Schengen si a afirmat ca, "daca presedintele nu se va trezi", singura varianta ramane rasturnarea situatiei prin alegeri.

"Perceptia asupra Romaniei in Europa este una foarte proasta. In Occident nu merge cu atitudini smecheresti, sa-ti faca cineva din ochi si tu sa mergi mai departe, si e bine ca, dupa ce demersurile opozitiei, din pacate, nu au avut succes, vine Uniunea Europeana sa atraga atentia asupra derapajelor"

"Poate in felul acesta presedintele se va trezi. Daca nu se va trezi, sigur ca nu ramane decat sa asistam la o rasturnare democratica de situatie (...) Ca atare, eu cred ca este nevoie de un demers comun al partidelor de opozitie pentru inlaturarea cat mai rapida de la putere a actualului presedinte si a Partidului Democrat", a adaugat fostul prim-ministru Tariceanu.

Mai mut decat atat, intrebat despre varianta ca PNL si PSD sa se prezinte la urmatoarele alegeri cu candidati comuni, fostul lider liberal a raspuns ca, inainte de a lua o astfel de decizie, sefii celor doua partide ar trebui sa incerce modificarea Constitutiei, pentru a elimina neclaritatile care, in opinia sa, au permis actuala stare de lucruri.

"Va trebui ca protocolul dintre PNL si PSD sa includa in primul rand o serie de obiective strategice, printre care modificarea Constitutiei, in sensul eliminarii tuturor confuziilor si suprapunerilor care au fost utilizate de actualul presedinte pentru a-si exercita puterea intr-o maniera autoritara si de multe ori dictatoriala", a spus Calin Popescu Tariceanu.

sursa:Antena3.ro

Victor Ponta: "Boc si Oprea au facut totul cu stiinta si cu ordinul lui Basescu"... Adriean Videanu: Aliantele preelectorale nu sunt benefice. Cred ca PDL va candida singur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x