Antena Căutare

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 225 de voturi ”pentru”, legea privind organizarea şi finanţarea examenului de rezidenţiat/ Ciolacu: Atunci când se vrea, se poate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, cu 225 de voturi ”pentru”, legea privind organizarea şi finanţarea examenului de rezidenţiat. Examenul poate avea loc în data de 8 decembrie, iar numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de Medicină. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate” şi a apreciat că partidele au înţeles să ”renunţe la orgolii şi politicianisme” pentru problemele cu adevărat importante.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 225 de voturi ”pentru”, dintr-un total de 226 de deputaţi prezenţi, proiectul de lege 609/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Actul normativ prevede că numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de Mediciă, iar examenul poate avea loc la data de 8 decembrie, aşa cum a fost reprogramat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate”.

”Atunci când se vrea, se poate! Am făcut un apel către toate partidele să renunţe la orgolii şi politicianisme şi să rezolvăm problemele cu adevărat importante. Mă bucur că s-a înţeles acest lucru şi am reuşit să votăm azi în regim de urgenţă, în unanimitate, proiectul de lege prin care tinerii absolvenţi de Medicină vor putea da examenul de rezidenţiat în acest an”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că ”este vorba de aproape şase mii de viitori medici, care vor avea grijă de sănătatea oamenilor după ce îşi vor ocupa locurile în spitale”.

”Desigur, dacă nu le închide PNL aşa cum a scris în programul de guvernare...”, a mai scris Ciolacu.

Examenul de rezidenţiat, care trebuia să aibă loc în 17 noiebrie, a fost amânat pentru 8 decembrie, din cauză că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele trei ordine în baza cărora se organizează examenul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că examenul are loc în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acesea fiind conune cu Ministerul Educaţiei.


Sursa : news.ro

Orban: În cele mai multe comisii nu s-a votat politic, ci după prestaţia candidaţilor... Firea, despre spitalul privat construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă: Nu-mi plac omisiunile grave pentru că şi eu, ca pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x