Antena Căutare

Cand penelistii se dueleaza, “independentii” castiga

In timp ce liberalii si-au aruncat cuvinte grele in lupta pentru sefia partidului, vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca scopul Congresului PNL este acela de a-i indeparta pe Ludovic Orban si pe alti cativa liberali din conducerea partidului. Iar prima demisie din PNL nu a intarziat sa apara: Ioan Timis.

"La PNL s-a organizat un Congres numai pentru a fi indepartat Ludovic Orban si cativa din conducere. In rest, nu aveau niciun argument functional sa faca acest congres. Aceasta este intentia pe care se pare ca reuseste sa o mascheze cu mai multa sau mai putina reusita presedintele partidului. Puteau sa-si fixeze strategia si obiectivele si sa nu clameze o schimbare. Hai sa nu ne ducem la TV si sa fim mai catolici decat Papa. Spune ce vrei si ce urmaresti si esti mult mai credibil", a afirmat Cezar Preda, intr-o conferinta de presa.

Iar vicepresedintele PDL Ioan Oltean a precizat ca, in opinia sa, dupa Congresul PNL vor aparea unii nemultumiti care vor alege cel mai probabil sa adere la grupurile parlamentarilor independenti din Senat sau din Camera Deputatilor.
"Asa cum stau lucrurile in PNL, cum sunt sunt gruparile de interese in PNL, cu siguranta, dupa Congres, vor exista persoane nemultumite de ce se va intampla acolo si probabil, nu e o certitudine, ca unele dintre ele vor alege calea grupului de parlamentari independenti din Senat sau din Camera Deputatilor, dar cate vor fi sau cum vor fi, nu as putea sa ma pronunt", a spus Ioan Oltean.

PDL-ul asteapta cu interes rezultatele Congresului PNL

"Noi asteptam cu interes desfasurarea Congresului PNL. Am fost intotdeauna deschisi fata de un parteneriat politic, la guvernare, cu PNL. Intotdeauna am apreciat ca impreuna putem sa constituim o majoritate solida care sa ne permita sa dezvoltam o reforma profunda a institutiilor statului. Vom vedea ce va iesi si, in functie de rezultatele care se vor contura acolo, va depinde si modul in care noi vom colabora cu PNL", a spus Ioan Oltean.

Conform unor surse din PNL, opt deputati liberali, printre care Ioan Timis si Mihai Banu, ameninta cu demisia din partid, pretextul invocat fiind potentiala victorie la Congres a lui Crin Antonescu, caz in care, potrivit celor care vor sa plece, liderul formatiunii si-ar impune la conducere lista proprie de lideri. De asemenea, surse din PNL au declarat ca mai multi deputati liberali sunt nemultumiti de modul in care Antonescu conduce si intentioneaza sa conduca formatiunea, mai ales in perspectiva guvernarii. Potrivit surselor, acestia porta negocieri intense cu fostii lor colegi plecati inainte de prezidentiale in Grupul Independentilor, condus de Gabriel Oprea.

Prima demisie apartine lui Ioan Timis

Deputatul PNL Ioan Timis a anuntat ca pleaca din PNL si trece la PDL, pentru ca acest partid are in ideologia sa un orizont liberal, criticand faptul ca liderul Crin Antonescu impune un "absolutism iluminat", dorind ca fie singura stea care straluceste pe cerul formatiunii liberale.
"Eu, personal, nu am nicio nemultumire fata de PNL si nici nu astept rezultatele Congresului, pentru a-mi acoperi gestul sau pentru a-mi furniza un alibi. Eu plec astazi din PNL, pentru ca doresc sa plec. Eu cand vreau sa plec, plec", a sustinut deputatul PNL.

Ioan Timis este deputat ales din partea PNL intr-un colegiu din judetul Hunedoara. El este secretar in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Marius Lazurca e noul ambasador al Romaniei in Republica Moldova... Chiliman: Vreau sa fac din PNL cel mai valoros partid din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x