Antena Căutare

Capitanul Basescu: “Corabia PDL se scufunda, salvati-ma!”

Presedintele tuturor romanilor, conform Constitutiei, a recunoscut, conform inregistrarilor audio de la intalnirea de marti cu parlamentarii PDL, ca este de fapt numai presedintele romanilor portocalii. "Eu in principal imi mentin mandatul pe acest partid, nu pe altul. N-am altul, decat acest partid...”, a spus Basescu in spatele usilor inchise, inainte sa iasa in fata presei pentru a pretinde ca s-a discutat despre relansarea actului de guvernare in interes national.

Problema lui Basescu, exprimata de el insusI foarte clar, este ca vaporul PDL ia apa sI el, capitanul, in loc sa plece ultimul, cere sa fie salvat primul: "Eu am vrut sa fie aceasta formula de guvernare, si nu e roman sa nu ma faca responsabil pe mine si cand ii creste pensia si cand ii scade pensia. Primul pe care il injura, daca nu reuseste sa spuna Boc, Basescu spune sigur (...)"Ultimul sondaj arata incredere la 11%. Marja de eroare e de +/- 3%. Ca orice marinar, iau solutia critica. Si daca e de -3%. De aici..8. Cum ajung la peste 30%?".

Cand corabia ia apa, una dintre solutii este aruncarea peste bord a lestului, lucru propus de Basescu in fata PDL. Lestul fiind Emil Boc.

"Nu va faceti ca nu stiti, marea dezbatere si in afara partidului, si in interiorul partidului este «dom'le ce ne facem cu Guvernul?» ca premierul Boc nu mai este agreat de populatie, nu mai aduce voturi, deci stiti acest lucru....Ne lansam intr-o demagogie daca nu raspundem exact subiectului, iar a raspunde subiectului inseamna o decizie", le-a spus Basescu pedelistilor.

"Ceea ce eu am discutat cu presedinti de organizatii judetene a fost: care este calea. Plecand inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca solutie de relansare a increderii", a explicat el, amenintandu-I ca daca nu ii executa ordinul, le va rade in fata atunci cand vor fi aruncatI de la putere de catre Opozitie: "Daca ne intalnim cumva aici dupa o eventuala cadere a Guvernului - si, dragii mei, ati picat in 2009 - nu voi face sa va spun decat «ce rau imi pare»".

Tot articolul, in Jurnalul National

Boc: Dupa CNC voi decide daca voi candida la sefia PDL... Udrea: PDL trebuie sa gaseasca o noua formula de guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x