Antena Căutare

Cum poți ajunge președintele Statelor Unite ale Americii

Pentru a putea fi ales  președinte al Statelor Unite ale Americii, candidatul trebuie să aibă cel puțin 35 de ani, să fie  "cetățean american natural născut" și un rezident al SUA de cel puțin 14 ani, în conformitate cu Constituția Statelor Unite.

Pentru a putea fi ales președinte al Statelor Unite ale Americii, candidatul trebuie să aibă cel puțin 35 de ani, să fie "cetățean american natural născut" și un rezident al SUA de cel puțin 14 ani, în conformitate cu Constituția Statelor Unite.

Majoritatea candidaților au un background în politică și au deținut o poziție aleasă, cum ar fi senatorul, guvernatorul, vicepreședintele sau membrul Congresului. Dar, de asemenea, provin ocazional din armată, cum ar fi fostul general al armatei Dwight Eisenhower, sau din lumea afacerilor, cum ar fi Donald Trump, un fost dezvoltator imobiliar.

Cu toate acestea, SUA nu a ales niciodată un președinte necreștin sau o femeie. Și un singur președinte, Barack Obama, nu a fost alb.

Cum poți ajunge președintele Statelor Unite ale Americii

Donald Trump a acumulat deja aproape 30 de milioane de dolari pentru campania sa din 2020 în primul trimestru al anului 2019, urmată de democratul Bernie Sanders, la 20,7 milioane de dolari (16,3 milioane de lire sterline).

Cum poți ajunge președintele Statelor Unite ale Americii

Renate Weber a fost aleasă de Parlament în funcția de Avocat al Poporului... USR şi PLUS lansează proiectul „România Unită”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x