Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Observator Sport

Alegerile Prezidențiale 2019 sunt cele mai scumpe de până acum! Au costat enorm! Câți bani s-au cheltuit pentru ca românii să își aleagă președintele

Alegerile Prezidențiale 2019 sunt cele mai scumpe de până acum, după cum a declarat Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, care a dezvăluit ce sumă s-a cheltuit.

Cât au costat alegerile prezidențiale 2019. (Ilustrație).

Potrivit președintelui Autorităţii Electorale Permanente, suma totală alocată pentru alegerile prezidenţiale din acest an este de aproximativ 150 de milioane de euro.

„Sunt cele mai scumpe alegeri, pentru că vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate, faţă de 441, faţă de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani”, a spus Mituleţu-Buică, într-o conferinţă de presă.

Directorul general al Direcţiei de logistică electorală din AEP, Daniel Duţă, a menţionat că pentru tipărirea buletinelor de vot s-au folosit 199 de tone de hârtie, care costă 528 de milioane de lei.

Secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale s-au deschis, duminică, la urne fiind aşteptaţi peste 18 milioane de români. Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe 24 noiembrie se organizează al doilea tur de scrutin.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro