Antena Căutare

Catalin Macovei: "ANI nu va mai avea nici macar rol de biblioteca!"

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, a declarat intr-un interviu acordat Radio France Internationale (RFI) ca ANI "nici macar rol de biblioteca nu va mai avea", daca sunt adoptate modificarile propuse de UDMR la legea ANI. Propunerile "vor goli de continut Agentia", crede Macovei, care sustine ca "toate partidele sunt in egala masura ostile ANI".

Nu mai sunt surprinzatoare astfel de atacuri pentru noi, reducerea bugetului, incercarile repetate de contestare si modificare a legii, nici macar limbajul folosit la adresa noastra nu mai este ceva nou (...)


Propunerile de modificare a Legii ANI, formulate de catre deputatul UDMR Marton Arpad "e limpede ca vor goli de continut Agentia, care nu-si va mai putea indeplini scopul", a adaugat seful ANI, spunand ca Agentia nu va mai avea nici macar rol de biblioteca, daca se adopta amendamentele UDMR.

"Pe langa faptul ca, iata, candidatii nu vor mai fi obligati sa depuna declaraţii de avere, nici macar celelalte persoane care sunt verificate de noi nu vor mai avea declaratiile postate pe site, deci nu vor mai fi publice, iar in procesul de verificare noi nu vom mai putea cere date niciunei institutii. Deci nici macar rol de biblioteca nu vom mai avea!", a precizat Macovei.

Unii parlamentari legifereaza in interes personal

In acelasi timp, Catalin Macovei a estimat la RFI ca unii parlamentari "legifereaza in interes personal, multi dintre ei sunt verificati si probabil ca acesta este un mod absurd de a se apara".

"Totusi, vreau sa vad partea plina a paharului: acestor persoane chiar le e teama de ANI, se pare, care iata ca functioneaza", a continuat seful ANI.

Macovei a mai spus la RFI ca "toate partidele sunt in egala masura ostile ANI si nu numai ANI, ci institutiilor anti-coruptie, in general".

Foto: Intactimages

EBA se plange de TVA, in Parlamentul European: "Este prea mare in Romania"... PDL pregateste UDMR un nou model de reorganizare teritoriala, dupa harta din anii '60...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x