Antena Căutare

Catalin Predoiu: "ICCJ tergiverseaza unele cauze, iar suspiciunile sunt inevitabile"

Catalin Predoiu confirma concluziile raportului Comisiei Europene pe justitie. Intr-un interviu acordat Mediafax, ministrul Justitiei afirma ca Inalta Curte de Casatie si Justitie intarzie fara motiv anumite dosare subliniind ca daca aceasta tedninta a instantei supreme nu se va schimba, iar "suspiciunile sunt inevitabile".

"Am observat pozitii ale Inaltei Curti, studii care s-au aplecat asupra cauzelor de amanare. Exista si motive, unele intemeiate, pe care le-au invocat judecatorii cateodata pentru trenarea acestor dosare, dar in unele dintre ele, dupa parerea mea, este clar vorba despre o tergiversare. Acolo nu poti sa spui: 'Nu am judecat, pentru ca nu am avut sali'. In patru ani cred ca ai fi putut gasi o sala sa judeci dosarul"


Catalin Predoiu a explicat ca daca acest gen de comportament este mentinut nu poate sa nu considere indreptatite suspiciunile ce planeaza asupra actului de justitie.

"Daca aceasta intarziere treneaza, suspiciunile sunt inevitabile si nu trebuie nimeni sa interpreteze o astfel de suspciune drept o ingerinta in actul de justitie. De aceea am spus ca judecatorii trebuie sa judece in materie de coruptie dupa probe si nu dupa cariera prezenta sau viitoare in politica a inculpatului", a mai spus Predoiu.

Adrian Severin, audiat la DNA pentru luare de mita si trafic de influenta... Laszlo Tokes: "Proiectul de reorganizare teritoriala propus de Basescu, ataca maghiarii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x