Antena Căutare

Catalin Voicu, dupa gratii de Paste

Decizie istorica! Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au hotarat emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele senatorului PSD Catalin Voicu. Mandatul are o valabilitate de 30 de zile, cu aplicare de astazi, 30 martie.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat instantei supreme arestarea preventiva a lui Catalin Voicu, cererea survenind avizului Senatului de incuviintare a masurii preventive.

Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. Astfel, potrivit anchetatorilor Catalin Voicu ar fi uzat de influenta sa, in schimbul unor foloase, in dosare in care erau interesati Costel Casuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazare, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprisan, Maria Schultz, vicepresedinta organizatiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

De asemenea, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

In a doua jumatate a anului 2009, Catalin Voicu a cerut unor persoane cu influenta in sfera politica sa ii acorde sprijin politic in ocuparea unei functii in Guvernul Romaniei, in schimbul interventiilor sale pe langa magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti si ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea pronuntarii unor hotarari favorabile in care respectivele persoane aveau interese.

De asemenea, Catalin Voicu a pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.

Articolul continuă după reclamă
PSD ataca la Curtea Constitutionala respingerea raportului SRTV... Parlamentul a respins raportul SRTv. Alexandru Sassu, demis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă) Miercuri, 05.06.2024, 10:02
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x