Antena Căutare

Catalin Voicu si-a facut cavou peste mormintele familiei unui general erou

Catalin Voicu si-a construit cavou peste mormintele familiei unui general, erou in Razboiul de Independenta, dezvaluie Adevarul. O viata daruita statului roman, scrie pe cavoul senatorului arestat pentru fapte de coruptie.

Catalin Voicu si-a construit, fara avizele necesare, un monument impunator pe Aleea "Iulia Hasdeu" din Cimitirul Bellu din Capitala, loc declarat monument istoric in 2004.
Cavoul este construit peste mormintele familiei generalului Nicolescu Argesanu, decorat pentru fapte de vitejie in Razboiul de Independenta de la 1877.

Prin lucrarile de constructie, Voicu a distrus un monument istoric.

In 1886, generalul doctor Ioan Nicolescu Argesanu, luptator in Razboiul de Independenta, a primit un teren in Cimitirul Bellu cu o suprafata de 45 de metri pe care a construit cripta familiei. Aici au fost ingropati, pe rand, generalul, sotia, fiul si fiica acestuia. In 1950, Comitetul Provizoriu Bucuresti a stabilit ca familiei Nicolescu i se cuvin doar 19 metri patrati.

Desi in acte locul era liber, timp de 120 de ani nimeni nu s-a atins de morminte. Pana in 2004, cand Catalin Voicu, pe atunci consilier prezidential, ajutat de mafia cimitirelor, a inceput sapaturile in baza unei autorizatii emisa ilegal.

Urmasii generalului erou Nicolescu spun ca doua dintre sicriele din vechea cripta au disparut si ca au fost aruncate la gunoi, pentru a face loc familiei lui Catalin Voicu.

Pe vremea in care se presupune ca s-au profanat cele doua morminte, cimitirul era condus de Radu Dumitru, coleg de partid cu Voicu. Acesta nu isi aduce aminte sa fi existat oseminte pe terenul respectiv.

Nici Dan Voicu, tatal senatorului, unul dintre titularii concesiunii, nu stie ca pe locul pe care este cripta lui se aflau alte doua morminte.

Monumentul familei Voicu, placat cu marmura rosie si neagra, este amplasat alaturi de personalitati ale istoriei romanesti. Cripta se afla la doar cativa metri de mormantul pictorului Theodor Aman si de monumentul istoric al familiei Ghica, vechi de 200 de ani.

Isarescu si Vladescu, criticati de Stolojan: Ei ar fi trebuit sa iasa si sa prezinte masurile anticriza... SUA: Noua lege adoptata de Senat va "slabi inutil ANI, in mod substantial"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x