Antena Căutare

CCR a amanat dezbaterea sesizarilor opozitiei pe Legea Educatiei

Curtea Constitutionala (CCR) a amanat dezbaterea sesizarilor formulate de deputatii opozitiei si de presedintele Senatului, Mircea Geoana, privind Legea Educatiei.

Deputatii liberali si social-democrati au sesizat din nou Curtea Constitutionala pe marginea Legii educatiei, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in fata plenului reunit al Parlamentului.

Semnatarii considera ca Legea educatiei este viciata de neconstitutionalitate in ansamblu, adoptarea acesteia fiind realizata cu incalcarea normelor constitutionale referitoare la procedura de legiferare prin angajarea raspunderii de catre Guvern.

In sesizare, deputatii invoca incalcarea dispozitiilor articolului 1, alineatele 4 si 5 din Constitutie, coroborate cu dispozitiile articolului 61, alineat 1, si ale articolului 114 din acelasi act fundamental.

Majoritatea articolelor se refera la invatamantul in limbile minoritatilor nationale, la autonomia universitara, la incompatibilitatile impuse rectorilor si la modul de reglementare a patrimoniului unitatilor de invatamant particular si confesional, despre care semnatarii afirma ca ar institui o nationalizare.

Antonescu, despre Schengen: Cel mai grav esec din ultimii ani din politica externa a tarii... Titus Corlatean: Aderarea la Schengen, amanata deoarece Guvernul a cerut spaga de la o companie franceza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x