Antena Căutare

CCR a respins sesizarile pe Legea Salarizarii, pe bugetul de stat si pe Ordonanta 50

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins marti sesizarile depuse de opozitie pe Legea salarizarii, pe bugetul de stat pe 2011 si pe Ordonanta 50 referitoare la creditele pentru populatie. Proiectele de lege vor merge acum spre promulgare la Palatul Cotroceni.



Sesizarea privind legea salarizarii unitare pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea a fost depusa de parlamentarii PNL. Liberalii au sustinut ca Guvernul nu-si poate angaja raspunderea asupra unui proiect de lege oricand, oricum si in orice conditii, Executivul neputandu-se substitui Parlamentului in activitatea de legiferare.

Liberalii au contestat si Legea bugetului de stat pe anul 2011, sustinand ca are un "caracter ilegal si neconstitutional".

Pe 14 decembrie, Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul de Lege-cadrul privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor. Membrii opozitiei au depus motiuni de cenzura impotriva celor doua proiecte de lege. Ambele motiuni au fost respinse in Parlament.

Foto: Intactimages

Traian Basescu a promulgat Legile privind bugetul de stat, salarizarea unitara si Ordonanta 50... Stampila portocalie pe ajutoarele de la UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x