Antena Căutare

CCR dezbate marti contestatiile la Legile Salarizarii si Educatiei

Curtea Constitutionala (CCR) va dezbate, marti, sesizarea formulata de 53 de deputati ai PNL privind Legea salarizarii unitare, asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea. Tot marti, CCR va judeca sesizarile PNL, PSD si PC, precum si pe cea a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, referitoare la Legea Educatiei.

Partidul National Liberal a sesizat CCR, saptamana trecuta, in legatura cu neconstitutionalitatea legii privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice.

Liberalii au reclamat incalcarea normelor constitutionale referitoare la procedura de legiferare prin angajarea raspunderii de catre Guvern.

In opinia liberalilor, angajarea raspunderii pe legea salarizarii nu se justifica, deoarece exista o majoritate parlamentara care sa sustina vointa Executivului astfel incat legea sa fie votata si in Parlament.

Reprezentantii opozitiei au contestat Legea Educatiei la CCR, acuzand neconstitutionalitatea textelor, dar si modul de adoptare a acestui act normativ.

Iar presedintele Senatului, Mircea Geoana, a contestat si el Legea Educatiei la CCR motivand ca procedura prin care a fost adoptat actul normativ a fost neconstitutionala.

Bugetul SGG, suplimentat cu 23 mil. lei pentru organizatii apartinand minoritatilor. UDMR, principalul beneficiar... VIDEO! Elena Udrea a fost sarbatorita la Sinaia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x