Antena Căutare

CCR: Noul Cod al Muncii este constitutional!

Curtea Constitutionala (CCR) a respins contestatiile depuse de Opozitie pe noul Cod al Muncii, prin care 112 parlamentari PNL si PSD au criticat, in primul rand, procedura de vot, intrucat au fost prezenti doar 216 din cei 470 de membri ai Camerelor. Decizia a fost luata cu majoritatea voturilor judecatorilor.

In sesizarea inaintata CC, parlamentarii care reclama asumarea Codului Muncii de catre Executiv au declarat ca "actuala guvernare a uzitat, pana la epuizare, de dispozitiile articolului 114 din Constitutia Romaniei, transformand practic procedura angajarii raspunderii din exceptie in regula".

Contestatarii au sustinut ca unul dintre motivele invocate cu privire la necesitatea modificarii si completarii Codului Muncii l-a constituit armonizarea prevederilor Codului muncii cu Directivele Europene.

In plus, parlamentarii opozitiei au sustinut ca, prin exercitarea de catre Guvern a unei competente, cu nerespectarea cadrului constitutional care o circumstantiaza, s-a incalcat competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare.


Ponta ii cere lui Vanghelie sa inceapa procedura de excludere a lui Severin din PSD... Vasile Blaga nu renunta la candidatura pentru sefia PD-L...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x