Antena Căutare

CCR trebuie sa tina UDMR in Guvern

PDL se bazeaza pe o decizie a Curtii, care sa permita asumarea raspunderii pe Educatie.

Liderii PDL le-au dat asigurari partenerilor din UDMR ieri, in sedinta coalitiei, ca problema asumarii raspunderii pe Legea educatiei va fi rezolvata in cel mai scurt timp.

Argumentul lui Emil Boc si al oamenilor sai a fost acela ca judecatorii de la CCR, care astazi vor emite motivatia sentintei de saptamana trecuta, vor rezolva ei insisi conflictul generat de sentinta, printr-o chichita juridica.

Mai precis, democrat-liberalii se asteapta ca CCR sa faca referire la un conflict juridic intre Guvern si Parlament, dar fara sa se precizeze clar ca procedura asumarii raspunderii, demarata deja, ar fi neconstitutionala.

Conform unor surse din cadrul coalitiei, liderii UDMR nu s-au aratat foarte convinsi de argumentele si de optimismul pedelistilor, dar au dat un termen de doua saptamani coalitiei pentru a gasi solutii, renuntand sa mai preseze cu amenintarea iesirii de la guvernare.

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat luni ca in cadrul sedintei coalitiei s-a stabilit ca Legea educatiei sa fie finalizata pana la sfarsitul lui 2010, astfel incat ea sa poata fi aplicata pentru anul scolar 2011-2012.

"Asteptam motivarea CCR, dupa aceea vedem ce e de facut. In orice caz, ceea ce am decis si astazi (in cadrul sedintei coalitiei - n.r.) - ca legea trebuie sa intre in valabilitate pana la sfarsitul anului, si nu e pro¬blema UDMR, sa fie foarte clar. E problema Romaniei, trebuie sa avem o noua lege coerenta a educatiei, nu sa carpim cum am facut anul acesta", a explicat Borbely.

Tot articolul, in Jurnalul National

Scandal in Parlament: Ecologistii protesteaza din balcoanele Camerei Deputatilor... Gaura bugetara de 800 milioane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x