Antena Căutare

Ce au vorbit la telefon cancelarul german si presedintele suspendat Traian Basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca, in convorbirea telefonica avuta cu Angela Merkel, nu i-a transmis cancelarului german chestiuni legate de functionarea staului, dar a trebuit sa-i raspunda la intrebarea privind atributiile Curtii Constitutionale."Nu puteam sa mint, aveam ambasadorul aici", a spus Basescu.

"Am fost intrebat de doamna Merkel: « S-au restabilit atributiunile Curtii Constitutionale? » (...) Nu am obiceiul sa spun, dar vreau sa clarific acest lucru si sunt convins ca doamna Merkel nu se va supara. Era perfect informata de la ambasada (...) Am spus nu, Ordonanta de Urgenta e in vigoare", a explicat Traian Basescu, adaugand Angela Merkel l-a mai intrebat daca au fost retrase Ordonantele de Urgenta referitoare la Monitorul Oficial, raspunsul sau fiind, de asemenea, negativ.

Basescu a mai spus ca Merkel a mai intrebat daca procedura de suspendare a presedintelui este reglementata in Constitutie, raspunsul fiind, de asemenea, negativ. "A mai avut o intrebare legata de cum decurge procedura, daca e reglementata in Constitutie procedura de suspendare a presedintelui. I-am spus: "Nu e reglementata". (...) Am spus: "Nu, nu s-a facut o ancheta ca in 2007".

Traian Basescu si-a scos sotia la o cina romantica... Presedintele interimar Crin Antonescu l-a parafrazat pe Kennedy la mitingul USL: "Ich bin ein berliner"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x