Antena Căutare

CE: Basescu si Ponta vor imparti acelasi scaun la Bruxelles

Un purtator de cuvant al Consiliului European a declarat, la reuniunea informala de miercuri, de la Bruxelles, va exista un singur scaun pentru reprezentantul Romaniei, informeaza EurActiv.

Intrebat ce se va intampla daca atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Victor Ponta vor veni la summitul informal de la Bruxelles, purtatorul de cuvant al Consiliului European, Jesús Carmona, a explicat ca cei doi lideri vor primi permisiunea de a intra in cladire, dar, in sala de sedinte, va fi un singur scaun pentru reprezentantul Romaniei.

"Ei vor trebui sa decida cine va sta pe scaunul" destinat Romaniei, a explicat Carmona, insistand ca oficialii UE nu vor arbitra aceste disensiuni.

Jesus Carmona a subliniat ca un singur reprezentant roman va putea asista la discutiile din cadrul summitului informal, celalalt lider de la Bucuresti neavand dreptul sa stea nici macar in randul al doilea in sala si nici sa faca declaratii.

Premierul Victor Ponta a solicitat Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun in care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European si pe cel pe care il considera indreptatit sa reprezinte Romania la summit-ul din 28 iunie.

In ceea ce priveste reuniunea informala, Victor Ponta a declarat ca "miercuri seara este o cina informala pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul presedinte Basescu, daca merge miercuri la cina, o sa mearga sa manance si sa glumeasca cu ceilalti, ca pe probleme economice si de politica economica nu are nici atributii, nici sprijinul, nici al majoritatii parlamentare, nici al Guvernului".

Foto: Intactimages

Cezar Preda: Somnorosul Antonescu l-a convins pe Ponta ca bugetarii sa doarma mai mult... Fostul ministru PDL Gheorghe Dobre, numit inspector guvernamental...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x