Antena Căutare

Ce le-a spus Anca Boagiu procurorilor DNA. Vezi declaratiile ministrului!

Anca Boagiu a precizat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca a fost chemata la audieri in dosarul Mironescu in calitate de martor. Ministrul a mai promis totodata ca va dezvalui clauzele contractului cu americanii de la Bechtel pentru constructia autostrazii Transilvania, renegociat acum doua zile.

UPDATE!
"Am fost la DNA in calitate de martor",

"Ori de cate ori o institutie ma va chema si ma va cita ma voi duce. Prefer sa ma fac vizibila prin ceea ce la fac la Ministerul Transporturilor, nu prin ceea ce discut cu procurorii", a mai spus Anca Boagiu.

Anca Boagiu nu a dorit sa dezvaluie ce a discutat cu procurorii: "Nu voi accepta sa fac justitie publica pentru ca unele lucruri nu trebuiesc dezbatute in public".

Anca Boagiu va dezvalui reteta care ne-a facut campioni mondiali la cheltuieli pe autostrada

Sapte ani de contract, 54 de kilometri de autostrada si cheltuieli de 1,5 miliarde de euro - acesta este bilantul la zi al Bechtel, in Romania.

Contractul in baza caruia s-a reusit aceasta performanta este clasificat secret de stat, insa clauzele paguboase vor fi facute publice imediat dupa semnarea noului acord cu Bechtel. Promisiunea a fost facuta astazi de Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

MT a renegociat in urma cu doua zile contractul incheiat in 2003. Noul contract prevede continuarea lucrarilor cu firma americana pe o sectiune de numai 64 kilometri, la un pret de 6,9 milioane euro/km, fata de 20, cu cat construisera inainte.

Pana acum, cea mai interesanta clauza a contractului Bechtel, dezvaluita de Jurnalul National, a fost cea care prevedea ca MT nu putea rezilia acest contract. Practic, partea romana nu putea renunta la Bechtel.

La rectificarea bugetara de saptamana aceasta, Compania nationala de drumuri a primit 270 milioane lei - cu o parte din bani urmand sa fie achitata o parte din datoria catre Bechtel.

Alte declaratii ale ministrului despre cazul Mironescu

"Am fost colega de partid cu Laurentiu Mironescu. In 2010 l-am intalnit la o inmormantare, dar nu am discutat cu el despre numirea unui diorector general la CNAPMC (Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" Constanta)."


"Aveam in competenta numirea acestui director, nu si a directorilor. L-am demis pe Balan dupa scandalul cu motoarele, pentru lipsa de competenta. Voiam sa numesc o persoana care a condus companii mari si nu e din zona politica."

"L-am avut in vedere pe fostul director general al unei companii de shipping. Nu-i cunosc pe Bogatu si Pilca. Nu s-a pus problema numirii in functia de director general a vreunuia dintre ei. Nici a lui Laurentiu Mironescu."

"Mironescu nu mi-a vorbit niciodata despre Pilca. Nu stiu de vreun proiect de lege coordonat de Mircea Toader in legatura cu Pavilionul National. Mircea Toader nu mi-a cerut vreo opinie in acest sens. Procedura este ca noi, al minister, sa scriem legile."



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

PSD: Demisia lui Cseke arata ca Ministerul Sanatatii este o institutie „de mana a doua”... Ialomitianu: M-a surprins demisia lui Cseke. E usor sa demisionezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x