Antena Căutare

Ce pensie încasează Adrian Năstase. Fostul prim-ministru a dat Statul în judecată: „Este foarte puțin”

Adrian Năstase a dezvăluit că încasează o pensie lunară de circa 5.000 de lei, ceea ce i se pare foarte puțin. Fotul premier a acționat în instanță pentru a-și recupera pensia specială.

Colaj cu Adrian Năstase Galerie
Adrian Năstase este nemulțumit de pensia pe care o încasează | Hepta

Adrian Năstase se numără printre cei 400 de foști demnitari care au dat Statul în judecată pentru a-și apăra pensia specială. Invitat la Antena 3, Adrian Năstase a explicat de ce se luptă în instanță pentru pensia specială, dezvăluind, de asemenea, câți bani încasează lunar de la Stat, actualmente.

Adrian Năstase a spus că pensiile parlamentarilor reprezintă 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale, în timp ce cele ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari.

Întrebat de ce se luptă în instanță pentru pensia specială, Adrian Năstase a răspuns:

„Pentru că, spre exemplu, domnul ministru Daea, fără pensie specială, cu o pensie obișnuită are cam 2.000 de lei după 40 de ani de muncă. Probabil parlamentarii tineri au spus că până ajung ei să ia pensia asta de limită de vârstă o să treacă foarte mult. Și atunci ei au spus următorul lucru: mai bine luăm pensiile de la fraierii de foști parlamentari și nu ne atingem de pensiile procurorilor, de pensiile speciale ale judecătorilor, care sunt de 10 ori mai mari”.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă”, a spus Adrian Năstase.

Ce pensie are Adrian Năstase

Cel care a fost premier al României în perioada 2000-2004 a declarat la Antena 3 că primește în jur de 5.000 de lei pe lună, venit pe care nu-l consideră corect.

„Este foarte puțin”, a spus cel care a fost ministru de Externe în 1990-1992 şi parlamentar al României (Preşedinte al Camerei Deputaţilor - 1992-1996, 2004-2006).

Întrebat cât consideă că ar merita pentru cei 4 ani în car a fost premier, Adrian Năstase a răspuns ironic:

"Am primit ce trebuia - aproape doi ani de închisoare."

Citește și: Câți bani a pierdut fiul lui Adrian Năstase cu noua sa afacere și cum încearcă să recupereze pierderile

Adrian Năstase și soția lui au împlinit 37 de ani de căsnicie

Adrian Năstase și soția sa, Dana, au trecut testul timpului și aniversează 37 de ani de căsnicie. Ei au împreună doi copii, pe Andrei și Mihnea și de-a lungul timpului, relația lor a fost supusă multor încercări, printre acestea numărându-se și anii în care fostul politician a fost închis.

Citește și: Mihnea Năstase, fiul cel mic al lui Adrian Năstase, s-a căsătorit cu Corina Corolevschi, numită și "Prințesa Constanței"

„Dana și cu mine sărbătorim 37 de ani de când ne-am căsătorit. Au fost ani cu multe bucurii, dar și cu unele momente de suferință. Așa cum uneori apele Dunării cresc, iar alteori scad! Prioritatea noastră acum o reprezintă viața copiilor și nepoților noștri”, a notat pe Facebook și pe blogul lui Adrian Năstase.

George Simion, noi detalii despre nunta sa. Invitații vor purta o brățară de acces la eveniment. Ce a spus despre meniu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x