Antena Căutare

Ceasca, doborat de gloante, Basescu, de Finante

Revolta de la Fisc pune Puterea pe butuci. Este lovitura la care regimul Basescu-Boc nu se astepta, asa cum recunostea chiar ministrul Finantelor, cazut ca musca in lapte intr-un conflict aprins de Traian Basescu.

Pentru a salva Guvernul Boc de la dezagregare, presedintele a facut remanierea din septembrie, motivand demiterile lui Vladescu si Seitan prin acordarea de stimulente angajatilor din subordine. Taierea veniturilor a fost dramatica, iar revolta salariatilor, pe masura.

Sechestrarea lui Ialomitianu in propriul birou de femeile din minister este deja o stire care face inconjurul lumii. Valul de solidarizare cu miscarea spontana din cladirea Finantelor anunta ca paharul maniei s-a umplut.

Toti bugetarii loviti de planul draconic de austeritate impus de Traian Basescu adera intr-un fel sau altul la protest. Scanteia de la Fisc a aprins nemultumirea generala.

Desigur, nimeni nu-si doreste ca protestele sa ia forme violente. Asta ar fi un colac de salvare pentru sufocantul regim care ar putea din nou sa agite aberanta teza a loviturii de stat.

Problema Guvernului nu mai este acum Opozitia. Oamenii disperati au luat-o inaintea partidelor si a sindicatelor sovaielnice.

Frica de o extindere a revoltei bugetarilor spre intreaga populatie l-a obligat pe Ialomitianu sa accepte plata stimulentelor. Evident, cu mandat de la Basescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Basescu ii cere lui Geoana sa grabeasca adoptarea Legii pensiilor... Adrian Nastase: Legea salarizarii, un dezastru si un pericol pentru securitatea nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x