Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Cererea USL privind revocarea Robertei Anastase, respinsa de Comisia juridica a Camerei Deputatilor

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cererea opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui Camerei, Roberta Anastase, a declarat presedintele Comisiei, Daniel Buda, informeaza Mediafax.

Buda a precizat ca 14 deputati din Comisie au fost "pentru" respingerea acestei cereri, in timp ce "doi sau trei" deputati au fost impotriva. El a spus ca a fost cvorum in Comisie cand a fost luata aceasta decizie


Liderii USL au solicitat, miercuri, suspendarea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Anuntul a fost facut de presedintele PSD, Victor Ponta, in cadrul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL din Camera Deputatilor.

Victor Ponta a aratat ca solicitarea de revocare vine din partea partea grupurilor parlamentare ale USL si se refera la aplicarea unei sanctiuni prevazute de Regulament fata de Roberta Anastase, pentru incalcari repetate, comise cu buna stiinta si intr-un mod in care pregatirea lui juridica il obliga sa o defineasca drept recidiva si infractiuni continuate.

"Doamna Anastase, ca orice om care comite infractiuni, nu e singura. Ieri, cu votul a patru minti stralucite din Comisia juridica, in absenta celor 21 de membri ai comisiei, domnul zootehnist Buda ne-a modificat Constitutia. Iar doamna Anastase ne-a explicat cum Constitutia va fi adoptata tacit. Aceasta este discutia dintre doamna Anastase si presedintele Basescu, in public", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat in urma cu doua saptamani ca parlamentarii USL nu vor reveni la lucrarile Camerei Deputatilor deoarece Roberta Anastase ii fura.

"La Camera, nu. La Camera revenim degeaba, ca ne fura Anastase. La Camera, cu Anastase care ne fura, nu, pentru ca putem sa fim 300 la 2 si tot ne numara ca sunt ei mai multi", a aratat Ponta, adaugand ca la Senat, "din fericire, domnul Blaga numara corect, ii iese matematica".

foto: Intact Images

Recomandari