Antena Căutare

Cezar Preda a distrus arhivele PCR Buzau in decembrie 1989

Mihai Gadea sustine ca Preda, sef al Comisiei parlamentare de control al SRI, a participat la distrugerea arhivei PCR Buzau. Mai mult, potrivit CV-ului democrat-liberalului, dupa ce a participat la aceasta actiune, in 1990, el a devenit primar al orasului Buzau. Primul document facut public arata cum, printre altele, printre arhivele distruse se aflau si “date personale la intrarea in partid” a unor persoane.

Contactat telefonic de Antena 3, Cezar Preda a comentat acuzatiile ce i se aduc. ”N-am fost de fata la distrugerea arhivelor. Cum sa particip? E o tema care s-a mai discutat si acum 10 ani. Sunt niste chestiuni de campanie electorala”, a raspuns Cezar Preda.

Dupa cum arata un document primit de MAI, in 1997, democrat-liberalul Cezar Preda ar fi fost implicat, in decembrie 1989 si la inceputul anului 1990, in distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Roman. Nota sustine ca actele stocate contineau texte despre organizatiile din teritoriu ale PCR.

Crin Antonescu ameninta cu suspendarea, daca USL obtine majoritatea si Basescu nu-l numeste premier pe Ponta... VIDEO! A glumit ca are o bomba si a primit o amenda "exploziva"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x