Căutare Live

Chirica, tot mai aproape de o candidatură din partea PNL la Primăria Iaşi

Primarul Iaşiului Mihai Chirica va candida din partea PNL la alegerile locale, susţin surse liberale, decizia fiind luată după finalizarea sondajului comandat de PNL, care îl plasează pe Chirica pe prima poziţie în cursa pentru primăria Iaşi.

Surse din cadrul PNL Iaşi au declarat pentru News.ro că hotărârea privind venirea lui Chirica la PNL a fost luată marţi la Bucureşti, în cadru restrâns, în cadrul unei întâlniri la care au participat Ludovic Orban şi câţiva lideri liberali ieşeni.

Aceleaşi surse au precizat că Mihai Chirica înregistrează aproape 50 la sută în sondajul efectuat de PNL în municipiul Iaşi şi că are prima şansă să câştige un nou mandat de primar.

În mediul politic ieşean, ideea intrării lui Chirica în PNL se vehiculează de peste un an, însă decizia a fost amânată din cauza opoziţiei filialei municipale a liberalilor condusă de către deputatul Marius Bodea.

Edilul Mihai Chirica a spus cu o zi în urmă că va decide în viitorul apropiat dacă va candida independent sau din partea unui partid, precizând că “toţi cei care înţeleg că sprijinul acordat Moldovei înseamnă dezvoltarea României îi vor fi parteneri“.

Întrebat de jurnalişti dacă a luat o decizie privind candidatura sa pentru un nou mandat la primăria Iaşi, Mihai Chirica a spus că va anunţa în curând dacă va merge independent sau va intra într-un partid.

”În curând voi anunţa dacă voi candida independent sau pe listele unui partid, că de candidat voi candida. Suntem o provincie caralegiană, în momentul de faţă nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşiul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni. Toţi cei care înţeleg că atenţia asupra noastră este esenţială pentru dezvoltarea României sunt partenerii mei”, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a invocat sprijinul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl acordă Moldovei, întrucât a promulgat legea privind autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Edilul a mai spus că a făcut în ultimul timp mai multe sondaje la Iaşi şi că va prezenta rezultatele în perioada umătoare.

În cursul zilei de marţi, unii lideri ai PSD Iaşi susţineau că social-democraţii aşteptau încă un răspuns din partea lui Chirica pentru a candida din partea PSD.

Unii lideri ai PSD Iaşi invocau faptul că dacă Mihai Chirica merge la PNL, atunci sunt şanse minime ca PSD să mai câştige şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Mihai Chirica a fost ales primar în 2016, când a candidat din partea PSD. El a fost exclus din partid în urmă cu doi ani, după criticile virulente la adresa lui Liviu Dragnea.

Sursa : news.ro

Citește și
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Colaj cu Zanni și Alex Velea
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Mai multe articole
PSD: Victor Costache, cel mai nociv ministru al Sănătăţii, este acum la audieri în Parlament în loc să fie la audieri la... Ludovic Orban a primit amendă în trafic, pe autostrada A1! Ce i-a spus polițistului care l-a sancționat...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri