Chirica, tot mai aproape de o candidatură din partea PNL la Primăria Iaşi

Primarul Iaşiului Mihai Chirica va candida din partea PNL la alegerile locale, susţin surse liberale, decizia fiind luată după finalizarea sondajului comandat de PNL, care îl plasează pe Chirica pe prima poziţie în cursa pentru primăria Iaşi.

Surse din cadrul PNL Iaşi au declarat pentru News.ro că hotărârea privind venirea lui Chirica la PNL a fost luată marţi la Bucureşti, în cadru restrâns, în cadrul unei întâlniri la care au participat Ludovic Orban şi câţiva lideri liberali ieşeni.

Aceleaşi surse au precizat că Mihai Chirica înregistrează aproape 50 la sută în sondajul efectuat de PNL în municipiul Iaşi şi că are prima şansă să câştige un nou mandat de primar.

În mediul politic ieşean, ideea intrării lui Chirica în PNL se vehiculează de peste un an, însă decizia a fost amânată din cauza opoziţiei filialei municipale a liberalilor condusă de către deputatul Marius Bodea.

Edilul Mihai Chirica a spus cu o zi în urmă că va decide în viitorul apropiat dacă va candida independent sau din partea unui partid, precizând că “toţi cei care înţeleg că sprijinul acordat Moldovei înseamnă dezvoltarea României îi vor fi parteneri“.

Întrebat de jurnalişti dacă a luat o decizie privind candidatura sa pentru un nou mandat la primăria Iaşi, Mihai Chirica a spus că va anunţa în curând dacă va merge independent sau va intra într-un partid.

”În curând voi anunţa dacă voi candida independent sau pe listele unui partid, că de candidat voi candida. Suntem o provincie caralegiană, în momentul de faţă nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşiul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni. Toţi cei care înţeleg că atenţia asupra noastră este esenţială pentru dezvoltarea României sunt partenerii mei”, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a invocat sprijinul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl acordă Moldovei, întrucât a promulgat legea privind autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Edilul a mai spus că a făcut în ultimul timp mai multe sondaje la Iaşi şi că va prezenta rezultatele în perioada umătoare.

În cursul zilei de marţi, unii lideri ai PSD Iaşi susţineau că social-democraţii aşteptau încă un răspuns din partea lui Chirica pentru a candida din partea PSD.

Unii lideri ai PSD Iaşi invocau faptul că dacă Mihai Chirica merge la PNL, atunci sunt şanse minime ca PSD să mai câştige şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Mihai Chirica a fost ales primar în 2016, când a candidat din partea PSD. El a fost exclus din partid în urmă cu doi ani, după criticile virulente la adresa lui Liviu Dragnea.

Sursa : news.ro

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri