Antena Căutare

Cine e Gabriel Attal, noul prim-ministru al Franței. Are doar 34 de ani și trăiește în parteneriat civil cu un alt bărbat

Gabriel Attal, cel mai tânăr premier din istoria Franței, a fost numit în funcție de Președintele Emmanuel Macron după demisia recentă anunțată de Élisabeth Borne.

emannuel macron si gabriel attal prim plan Galerie
Gabriel Attal este primul premier francez care se declară deschis homosexual | Profimedia

Gabriel Attal are 34 de ani și a deţinut anterior portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale.

Attal a făcut parte dintre primii socialiști care l-au urmat pe Emmanuel Macron, în 2016, în momentul formării partidului „En marche”, trambulina către Elysée a președintelui Franței. De altfel, Gabriel Attal a fost purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni, în 2018.

Attal s-a înscris în Partidul Socialist când avea 17 ani. A devenit un nume cunoscut în politica franceză după ce a fost numit purtător de cuvânt al guvernului în timpul pandemiei.

Ulterior, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanțe și apoi ministru al Educației în 2023, făcându-și un nume ca fiind unul dintre cei mai inteligenți miniștri ai cabinetului Macron și un bun comunicator.

Gabriel Attal este primul premier francez care se declară deschis homosexual

Născut în regiunea Paris, tatăl său a fost avocat și producător din cinema, de origine evreiască-tunisiană, iar mama lui Gabriel Attal este creștin ortodoxă, cu rădăcini franceze și greco-ruse.

Gabriel Attal este primul premier francez care se declară deschis homosexual. Informația a fost dezvăluită în spațiul public de un fost coleg de școală în anul 2018, când Attal a fost numit secretar de stat în timpul primului mandat al lui Macron.

Attal avea atunci o relație cu Stephane Sejourne, fost consilier politic al lui Macron. Attal este și acum într-un parteneriat civil cu Sejourne (38 de ani), europarlamentar care conduce grupul Renew Europe din 2021.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x