Antena Căutare

Cine este Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției în cabinetul Ludovic Orban este un deputat PNL, avocat de profesie. Acesta a mai ocupat această funcţie în guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu. În 2014, după fuziunea PDL-PNL, acesta s-a luptat cu Klaus Iohannis pentru candidatura la preşedinţie.

Deputatul PNL s-a născut la 27 august 1968, la Buzău. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București (1991), a urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franța (1994), și a obținut titlul științific de doctor (2003) în Drept Comercial, "summa cum laude", la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, potrivit paginii sale oficiale www.predoiu.ro.

Este membru în Baroul București (din 1991). A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (1994-2007). A condus ca asociat coordonator două societăți de avocați "Racoti Predoiu" (1995-2006) și ulterior "Zamfirescu Racoti Predoiu" (2007), lansate începând cu 1995, împreună cu asociații săi din acel moment. În prezent este membru fondator al Stoian Predoiu, societate de avocați.

În mandatul lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei au fost adoptate mai multe legi cu impact major pentru sistem printre care cea a micii reforme în Justiţie (2010) privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proiectelor şi noile coduri penale şi civile (2009-2010).

Cătălin Predoiu a absolvit Facultatea de Drept în 1991 şi a obţinut titlul de doctor în 2003. Cinci ani mai târziu acesta era nominalizat de către premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Mai apoi, în 2012, acesta ocupă din nou funţia de ministru al Justiţiei în timpul guvernului Boc, înainte de asta fiind interimar la Afacerile Externe. În februarie 2012, după demisia guvernului Boc, aceste este numit în funcţia de premier interimar, ocupând fotoliul timp de doar trei zile.

Între 2013 şi 2014 este prim-vicepreşedintele PDL, iar mai apoi, între 2014 şi 2016 preşedinte PNL Bucureşti. În prezent, acesta este prim-vicepreşedinte al liberalilor. În urma fuziunii dintre PDl şi PNL, Cătălin Predoiu s-a luptat cu Klaus Iohannis pentru rolul de candidat la alegerile prezidenţiale din 2014. În urma unui sondaj pentru a vedea care dintre cei doi are cele mai mari şanse, acesta a pierdut cursa, însă a primit promisiunea că va fi desemnat premier.

Cu toate astea, un an mai târziu acesta declara că nu este interesat de această funcţie şi candida din partea PNL la primăria Bucureşti. După ce a obţinut un scor sub 12%, acesta şi-a dat demisia din fruntea organizaţiei PNL Bucureşti.

Cine este Nicolae Ciucă, noul ministru al Apărării Naționale... Cine este Florin Cîțu, noul ministru de Finanțe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x