Antena Căutare

Cine este Costel Alexe, noul ministru al Mediului

Cine este Costel Alexe, noul ministru al Mediului. Costel Alexe este propus pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban.

Cine este Costel Alexe, noul ministru al Mediului
Costel Alexe, noul ministru al Mediului

Cine este Costel Alexe, noul ministru al Mediului. Costel Alexe este propus pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban.

Costel Alexe, în vârstă de 36 de ani este doctor în climatologie și meteorologie, lucrând ca operator de sondaje și consilier la Oficiul de Cadastru Iași.

De asemenea, Costel Alexe este și liderul filialei municipale Iași a PNL, fiind deputat la al doilea mandat.

Costel Alexe este licențiat în Geografie, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat, la aceeași Universitate și un masterat în domeniul Mediului.

Potrivit CV-ului său, regăsit la Camera Deputaților, Costel Alexe a lucrat ca operator de interviu la mai multe institute de sondare a opiniei publice. Între octombrie 2007 - iunie 2012 a fost consilier la Serviciul Juridic și Relații cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Iași.

A inițiat, în primul mandat de deputat, 77 de propuneri legislative, dintre care 18 au fost date legi. Costel Alexe a fost și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din aprilie 2014) și în Comisia pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă (până în aprilie 2014), secretar (decembrie 2013-martie 2014).

Costel Alexe a mai făcut parte și din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi.

În al doilea mandat, Costel Alexe a fost numit vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru (din noiembrie 2018) în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei şi membru supleant în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Declarația de avere indică faptul că, Costel Alexe deține, împreună cu soția sa, patru terenuri şi trei apartamente, dar şi credite de 100.000 de euro şi 140.000 de lei.

Curtea de Apel Alba a respins cererea lui Augustin Lazăr privind anularea raportului de evaluare realizat de Tudorel Toa... Ludovic Orban şi Raluca Turcan, alături de miniştri la preluarea mandatelor; Victor Costache deschide seria ceremoniilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x