Antena Căutare

Cine este Marcel Vela, noul ministru de Interne

Marcel Vela, noul ministru de Interne în cabinetul Ludovic Orban, este membru al PNL din ianuarie 1990 și a activat în principal în administrația locală, unde a fost inclusiv primar al Caransebeșului, cu trei mandate.

Marcel Vela, noul ministru de Interne în cabinetul Ludovic Orban, este membru al PNL din ianuarie 1990 și a activat în principal în administrația locală, unde a fost inclusiv primar al Caransebeșului, cu trei mandate. Senatorul PNL nu oferă foarte multe detalii despre facultatea pe care a făcut-o, mărginindu-se să menționeze în CV-ul oficial „studii superioare, politehnice și ştiinţe juridice”. La capitolul „distincții” din CV aflăm că a fost decorat de Iliescu și Iohannis pentru rolul jucat în Revoluția din 1989 și că deține inclusiv o „binecuvântare Apostolică” de la Papa Francisc.

Din februarie până în septembrie 2018 a fost președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță iar ulterior secretar al Biroului Permanent al Senatului.

Declaratia de avere a noului ministru al Internelor, Marcel Vela:

Conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul Senatului, Vela deţine o casă cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi în comuna Zăvoi, judeţul Caraş Severin, şi un apartament, în acelaşi judeţ, cu o suprafaţp de 61 de metri pătraţi. Acesta mai deţine un Album Papal în valoare de 6.000 de euro, precum şi economii în conturi de aproximativ 150.000 de euro.

Declaraţia acestuia de Interese subliniază că senatorul este membru al Asociaţilor Vânătorilor şi Pescarilor Caraş şi membru al Asocieţiei AVP Hunting Vascău din Bihor.

Senatorul și-a trecut în CV și distincțiile primite:

Cetăţean de Onoare al Oraşului Oţelu-Roşu, 2000

Ordinul "Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989" - Preşedintele României Ion Iliescu, 2004

Membru de Onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, 2007

Ordinul Stephanus Magnus al BOR - Patriarhul Daniel, 2010

Ordinul Naţional "Serviciul Credincios în grad de Ofițer", Preşedintele României Emil Constantinescu, 2010

Binecuvântare Apostolică, Papa Francisc, Vatican, 2013

Titlu "Luptător cu rol determinant in Revoluţia din Decembrie 1989" - Preşedintele României Klaus Iohannis, 2015

Nașul de cununie al fiicei sale este fostul lider liberal Daniel Chițoiu, care a trecut ulterior în barca lui Tăriceanu. Potrivit presei locale, la nunta fiicei sale au venit 700 de persoane, inclusiv președintele PNL din acea vreme, Crin Antonescu.

Cine e Monica Anisie, noul ministru al Educatiei... Ultimele pregatiri pentru alegeri! În străinătate, românii au votat deja prin corespondenţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x