Antena Căutare

Cine este Victor Costache, noul ministru al Sănătății

Victor Sebastian Costache, noul ministru al Sănătății în cabinetul Ludovic Orban este un reputat chirurg cu o vasta experiență în străinătate. A mai lucrat în spitale din Marea Britanie, Danemarca, Germania, Canada și Statele Unite.

Victor Sebastian Costache, s-a născut pe 18 martie 1974, la Iași. A început facultatea în anul 1992 la Iaşi şi a terminat-o în anul 1999. Pasiunea pentru medicină a căpătat-o încă din primii ani de viaţă. Nepot de medici, şi-a petrecut copilăria în spital. A făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, acolo unde a luat-o cu rezidenţiatul de la capăt. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. Este membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardio-vasculară.

Victor Costache este unul dintre puţinii medici români care, după ce s-a specializat la universităţile din străinătate şi a lucrat în spitalele de peste graniţă mai bine de zece ani, a ales să revină în ţară şi să aplice pe pacienţii din România tot ce a învăţat acolo.

Drumurile profesiei l-au purtat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, Quebec, Statele Unite. Astăzi este specialist în chirurgie cardiovasculară şi toracică.

Este directorul medical de la Polisano Sibiu, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, din cadrul aceleaşi unităţi sanitare. „Echivalarea studiilor făcute în străinătate în România a reprezentat cea mai grea perioadă din cariera mea de medic.”

Cine este Victor Costache, noul ministru al Sănătății

Din anul 2014 este Conferențiar Universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, iar din 2015 este Președinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății și Președinte al SRCETVT – Societatea Română de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter.

"M-am întors în România la sfârșitul lui 2013 și am demarat activitatea primului centru de chirurgie cardiovasculară și boli cardiovasculare, la Facultatea de Medicină Sibiu, în cadrul Spitalului European Polisano Medlife", a declarat Victor Costache într-un interviu acordat Botosani.ro.

Conform interviului citat, Victor Costache este și "autorul mai multor premiere în domeniul chirurgiei cardiovasculare: primul anevrism de aortă abdominal rupt tratat Endovascular din România, primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din România, prima protezare mitralaă endoscopică cu tehnologie RAM din lume și record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular".

Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe... Cine este Nicolae Ciucă, noul ministru al Apărării Naționale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x