Antena Căutare

Cine este Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii

Află cine este Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii în guverul Orban

Cine este Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii
Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii

Violeta Alexandru este noul ministru la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în guvernul Orban.

Violeta Alexandru a devenit recent președintele PNL București, după plecarea echipei lui Cristian Buşoi.

Violeta Alexandru, în vârstă de 43 de ani, a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative. De asemenea, are un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un altul în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Violeta Alexandru a activat în Asociaţia Pro Democraţia, între anii 1994 şi 1997, având funcția de coordonator în relații publice.

Violeta Alexandru a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni din Administraţia Prezidenţială, între anii 1997 şi 1999. Apoi, de la Administrația Prezidențială s-a reîntors la Asociaţia Pro Democraţia ca director executiv, după care a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a activat ca director până în noiembrie 2015. Tot în noiembrie 2015 a fost aleasă de Dacian Cioloș pentru de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în noul Guvern.

Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, activând în organizaţia Sector 1 ca vicepreşedinte, devenind lider PNL București. De reamint este și faptul că noul ministru al Muncii a mai candidat și pe lista PNL pentru alegeri europarlamentare, dar nu a reușit, ocupând ocupând locul al 12-lea pe lista de pe care au intrat în PE doar primii 10 candidați.

Tudose, după ce Ponta a spus că nu pleacă din Pro România pentru a nu pierde avantajele de europarlamentar: O nouă minci... Cine este Adrian Oroș, noul ministru al Agriculturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x