Antena Căutare

Cine este Virgil Popescu, noul ministru al Economiei

Virgil Popescu, inginer și doctor în management, este noul ministru al Economiei din Guvernul Orban. Are 51 de ani și începând cu anul 2016 deputat de prim mandat în Circumscripția electorală nr. 27 Mehedinți, din partea PNL.

Cine este Virgil Popescu, noul ministru al Economiei
| sursa: economica.net

O schimbare cu care a venit Guvernul Orban este comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei, creându-se astfel un minister ce are în administrare principalele companii ale statului, printre care și cele de energie.

Virgil Popescu a mai deținut funcție de conducere la Ministerul Economiei, fiind secretar de stat în perioada noiembrie 2013-februarie 2014. Este doctor în științe economice și absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare.

Studii Virgil Popescu

Virgil Popescu are o diplomă de inginer obținută la Facultatea de Automatică din București, o diplomă de doctor obținută la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, și o diplomă de master la Universitatea din Craiova.

De asemenea, are o diplomă de absolvire în 2006 a unui curs de securitate și apărare națională la Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare "Carol I". O diplomă asemănătoare a fost obținută și în 2008 la Colegiul Superior de Securitate Națională, Academia Națională de Informații Mihai Viteazu.Studii: Are o diplomă de inginer obținută la Facultatea de Automatică din București, o diplomă de doctor obținută la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, și o diplomă de master la Universitatea din Craiova.

De asemenea, are o diplomă de absolvire în 2006 a unui curs de securitate și apărare națională la Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare "Carol I". O diplomă asemănătoare a fost obținută și în 2008 la Colegiul Superior de Securitate Națională, Academia Națională de Informații Mihai Viteazu.

Declarația de avere a lui Virgil Popescu

Virgil Popescu are multe proprietetăți, multe dintre ele fiind din moșteniri și partaj succesoral: șase terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin și într-un sat din Mehedinți, trei terenuri forestiere și 7 terenuri agricole. De asemenea, deține o casă de locuit, o casă de vacanță și două apartamente, dintre care unul în București.

În declarația de avere sunt trecute și două contracte cesiune din 2018 de 37.950 euro, respectiv 13.800 euro.

Virgil Popescu are 26 de conturi bancare, în lei, dolari și euro, și cu sume mai mici, dar și mai mari care ajung până la 60.000 euro. De asemenea, deține acțiuni la 14 societăți, printre care și Petrom. În declarația de avere sunt trecute și șase împrumuturi de sute de mii de lei acordate unor firme: Automotors SRL, PJIMM MH, Vilaro Design și Rolavist SRL. Are datorii la bănci de 150.000 euro, 11.980 lei și 13.800 lei.

La venituri sunt trecute indemnizația de deputat (125.376 lei) și salariul de conferențiar universitar (55.811 lei), dividende de 2.999 lei de la SC Lavist SRL. De asemenea, soția are venituri din salariu și dividende la Vilast Consult SRL.

Sursa: hotnews.ro

Cine este Florin Cîțu, noul ministru de Finanțe... Cine este Ion Ștefan, noul ministru al Dezvoltării Regionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x