Antena Căutare

Ciolacu: Mâine dimineaţă vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că joi va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

”Mâine dimineaţă vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Opoziţia se bucură când puterea îi oferă motiv să depună mai multe moţini”, a spus, miercuri, Marcel Ciolacu, după încheierea şedinţei în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea privind alegerea primarilor în două tururi.

”Categoric dorim să treacă moţiunea de cenzură. Matematic nu avem voturile”, a mai spus Ciolacu, care a precizat că nici PNL nu avea matematic voturile necesare când a dat jos Guvernul Dăncilă.

LIderul PSD a mai spus că nu se pot modifica regulile în timpul jocului.

Guvernul şi-a angajat, miercuri, răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Sursa : news.ro

Tăriceanu: Practica asumării răspunderii trebuie să fie una extrem de rară şi de bine cântărită... Orban, după ce CCR a admis sesizarea PSD pe abrogarea OUG 51: Nu sunt de acord cu decizia Curţii/ Decizia adoptă poziţia...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x