Antena Căutare

Ciolacu: Perspectiva prezentată economic şi financiar de către Guvernul României, în acest moment, arată această imposibilitate de a mări pensiile cu 40%

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că, aşa cum arată bugetul de stat în acest moment, nu există date care să indice că legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie din luna septembrie ar putea fi pusă în aplicare, el acuzând din nou Guvernul pentru faptul că nu a discutat în Parlament legea bugetului. "Perspectiva prezentată economic şi financiar de către Guvernul României, în acest moment, arată această imposibilitate de a mări pensiile cu 40%", afirmă Ciolacu.

"Perspectiva prezentată economic şi financiar de către Guvernul României, şi aici trebuie domnul Orban să îşi asume acest lucru, întreaga construcţie bugetară pe care nu a dorit să o discute în Parlament să intervină nimeni, nicio forţă politică şi niciun specialist, în acest moment arată această imposibilitate de a mări pensiile cu 40%. Ce facem dacă economia nu porneşte, nivelul de trai, cred că toată lumea este de acord, a devenit mult mai ridicat şi pentru noi, dar şi pentru pensionari, ce se întâmplă într-un stat când economia nu funcţionează şi nici consumul? De aceea domnul Cîţu cel puţin trebuie să plece de urgenţă din acest guvern, altfel vom merge din rău în mai rău. Consider că trebuie discutat cu cifre, să vedem de ce a scăzut ratingul de ţară, e a doua oară când cade",” a spus Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că ratingul de ţară nu este despre ce s-a întâmplat în trecut, ci despre perspectivă. Ciolacu a afirmat că PSD va depune mai multe iniţiative legislative pe termen mediu şi scurt, iar împreună cu specialişti de la alte formaţiuni politice, precum Pro România şi ALDE, discută despre "un plan naţional economic".

Premierul Ludovic Orban spunea, luni, că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este să majoreze pensiile, începând din luna septembrie, dar că Ministerul Finanţelor va face un raport şi în baza acestuia va fi luată decizia finală.

Sursa : news.ro

Cîţu: Execuţia bugetară demonstrează - am acţionat corect şi la timp! Economia României îşi va reveni pentru că am luat ... Președintele Klaus Iohannis, prima conferință de presă de la declanșarea pandemiei. Ce se întâmplă după 15 mai: „Vor răm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x