Cîţu: Dăncilă şi Teodorovici trebuie să vină în Parlament şi să explice de ce au aruncat economia României în haos cu OUG 114

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, marţi, că fostul premier Viorica Dancilă şi fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, trebuie să explice în Parlament, în cadrul unei comisii de anchetă, de ce ”au aruncat economia României în haos”, în decembrie 2018, cu OUG 114.

OUG 114, anunţată în decembrie 2018 de ministrul Finanţelor de atunci, Eugen Teodorovici, şi de fostul consilier guvernamental Darius Vâlcov, a cuprins o serie de măsuri economice controversate, care au fost aspru criticate de mai multe organizaţii şi asociaţii din cadrul mediului de afaceri.

Marţi, Cîţu a anunţat că trebuie date explicaţii referitoare la acea măsură.

”Viorica Dancilă şi Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei naţionale?”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El a atras atenţia că OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar şi pentru cetăţeni, iar guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru ”a salva România”.

”Un singur exemplu astăzi - suprataxarea sistemului bancar. Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018 - a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că “susţin” programul Prima Casa. Dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6,6% în decembrie 2019”, a scris Cîţu.

Cîţu a mai spus că a eliminat 90% din OUG 114, incusiv suprataxarea sistemului bancar şi a atras atenţia că avansul economiei este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne.

”Va urma.. lista este lungă. Şi de miniştri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, a mai scris ministrul.

Sursa : news.ro

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri