Antena Căutare

CNAS, cuiul lui Pepelea in relatia UDMR-PDL

Pana sa numeasca ministrul, Uniunea vrea subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate catre Ministerul Sanatatii

Inainte de a alege si nominaliza un candidat pentru portofoliul de la Sanatate, UDMR preseaza pentru rezolvarea problemei subordonarii Casei Nationale de Sanatate, condusa de pedelistul Lucian Duta. Dupa ce subiectul a fost discutat joi, in ziua demisiei lui Cseke, inclusiv la nivel inalt, intre Kelemen Hunor si Emil Boc, ieri a fost abordat si in sedinta coalitiei in care ar fi trebuit sa se prezinte si o nominalizare pentru portofoliul de la Sanatate.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ulterior ca trebuie clarificata relatia dintre cele doua institutii, CNAS si minister, si ca va avea o noua discutie cu premierul Emil Boc pe acest subiect pentru a lamuri lucrurile inainte de nominalizarea unui nou ministru la Sanatate. "Urmeaza sa facem nominalizarea in cateva zile, pana va expira termenul de 15 zile, daca si celelalte probleme vor fi rezolvate, pentru ca toata lumea trebuie sa fie constienta ca, fara a rezolva cateva dintre motivele care au stat la baza deciziei domnului ministru Cseke de a demisiona, atunci orice inlocuire a ministrului Cseke nu rezolva problemele de fond", a declarat Kelemen Hunor.

"Urmeaza sa mai avem discutii cu premierul, azi, maine, in aceste zile. Problema nu permite prea multa amanare. Ori Casa intra in subordinea Ministerului Sanatatii, ministrul fiind ordonatorul principal de credite - si mi se pare absolut firesc sa fie asa -, ori trebuie gasita o alta solutie, pentru ca ai si responsabilitate politica si bugetara, pentru ca altfel nu pot fi duse mai departe reformele in sanatate", a mai spus presedintele UDMR.

Potrivit unor surse politice, premierul Boc ar fi insistat pe langa UDMR ca viitorul ministru al Sanatatii sa promoveze reformele negociate si cu institutiile financiare internationale, una dintre acestea fiind introducerea pachetului minimal de servicii de sanatate suportat prin asigurarile de stat. In acest context, Kelemen a atras atentia insa ca reformele pentru care primul-ministru insista nu pot fi realizate fara clarificarea relatiei CNAS-minister.

Pana la lamurirea acestor probleme, filiala Bihor a UDMR, cea din care provine si Cseke Attila, a facut o propunere de ministru al Sanatatii: Ritli Ladislau, medic ortoped din Oradea, director medical al Spitalului "Dr. Gavril Curteanu". Intr-o declaratie data Mediafax, acesta si-a expus deja ideile pentru Ministerul Sanatatii, daca va fi numit in functie: continuarea proiectelor incepute de Cseke Attila, normalizarea relatiei dintre minister si CNAS, imbunatatirea finantarii sistemului sanitar.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Basescu catre bancherii chemati la Cotroceni: "Aveti bani si nu aveti ce face cu ei"... Dosarul "Mita in Vama": Vasile Blaga, audiat la DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x