Antena Căutare

CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu

CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu, conform Ziare.com. Dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană", se arată în comunicatul dat de instituţie după şedinţa de marţea trecută a Colegiului.

Conform , persoana la care se face referire este guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Ziare.com a precizat că a încercat să obţină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

Marţi, acţiunea vizându-l pe Mugur Isărescu figurează ca fiind înregistrată cu o zi în urmă la Curtea de Apel Bucureşti.

În urmă cu trei ani, România Liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Manole”.

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea să verifice calitatea de colaborator al Securităţii a guvernatorului BNR, însă Parlamentul a modificat legea, adăugând persoana care ocupă această funcţie între cele pentru care se poate cere această verificare. Ziarul Bursa scria anul trecut că avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociaţie pe care o conduce, să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.

Sursa : news.ro

Autorităție se pregătesc să ia noi măsuri, după explozia numărului de infectări. Nelu Tătaru, vehement: „Vom interveni”... Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis Secţiei Penale spre rejudecare dosarul în care sunt vizaţi Andreea Cosma, F...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x