Antena Căutare

CNSAS: Consilier prezidential, recrutat de Securitate in 1989!

Consilierul prezidential Alexandrina Gatej a fost recrutata de Securitate in septembrie 1989, pentru posibile misiuni de contrainformatii in sectoarele economice.

Cu toate acestea, deoarece aceasta nu a dat nicio informare ofiterilor, CNSAS a decis ca nu poate fi considerata colaborator.

Astfel, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a emis o adeverinta care atesta ca aceasta nu a avut calitatea de lucrator sau colaborator, pe numele Alexandrinei Gatej.

Adeverinta a fost emisa in 12 noiembrie 2010 si contine o referire la faptul ca Alexandrinei Gatej a fost recrutata de Securitate in 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma sa activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformatii in sectoarele economice". In document, Alexandra Corina Gatej apare cu numele vechi, Dancanet.

"Directia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care sa contina informatii transmise Securitatii de catre doamna Gatej Corina Alexandra", se arata in adeverinta CNSAS.

Corina-Alexandrina Gatej a fost numita, in iulie 2009, in functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezidentiale.

Aceasta a lucrat, pana in 1993, ca economist si apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebes, anterior, din 1988, lucrand la Fabrica de Pielarie Targu Mures.

Live TEXT! Basescu: In varful Justitiei se afla o structura care face rau romanilor si Romaniei... Opozitia depune motiune de cenzura pe Legea salarizarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x