Antena Căutare

Codruta Kovesi candideaza la sefia DNA

Ministerul Justitiei a publicat vineri lista candidatilor pentru functiile de procuror general si sef al DNA, pe aceasta figurand 11 candidati, printre care Codruta Kovesi, Tiberiu Nitu si Claudiu Dumitrescu, candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general fiind respinsa.

Potrivit listei, pentru functia de procuror general al Parchetului ICCJ s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima si Stoica s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al DLAF, Codruta Kovesi, detasata la MAE, Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase.

Candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general a fost respinsa, intrucat el nu mai este procuror, iesind la pensie in urma cu cativa ani, dupa ce CSM a declansat o ancheta impotriva sa in legatura cu solutionarea dosarelor Revolutiei si mineriadei.

Sursa: Antena3.ro

Proiect de lege: Numarul femeilor din Parlament, egal cu cel al barbatilor... Victor Ponta vrea ca serviciile de informatii, Parchetele si CSM-ul sa functioneze sub control parlamentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x