Antena Căutare

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat raportul la proiectul legii pensiilor. Punctul de pensie - 45% din salariul mediu brut pe economie

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 12 voturi "pentru" si opt abtineri, raportul la proiectul legii pensiilor. Raportul stabileste ca valoarea punctului de pensie va fi de 45% din salariul mediu brut pe economie, amendamentul in acest sens apartinand PSD si PNL.


Deputatul Mircea Dusa i-a avertizat pe reprezentantii PDL sa nu creada ca "vor face praf" opozitia, in plen, la aceasta lege, aratand ca, daca nu trece amendamentul social-democratilor si liberalilor privind punctul de pensie de 45%, dezbaterile la amendamente se pot prelungi si o luna de zile.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, prezent la dezbateri, a precizat ca PDL se abtine la votul final din comisie asupra raportului in aceasta forma. Botis a declarat ca aceasta prevedere va duce la cresterea deficitului bugetar de la 10 miliarde de lei in 2010 la 21,5 miliarde de lei in 2011.

In replica, deputatul PNL Ludovic Orban a aratat ca "sperietoarea deficitului trebuie sa inceteze" si ca, in 2008, cand punctul de pensie a ajuns la 45% din salariul mediu brut, tara noastra a fost pentru prima data un stat european.

Dupa lungi discutii procedurale si pauze de consultari, deputatii din comisie au respins amendamentele aduse de Ministerul Muncii la Legea pensiilor referitoare la implementarea prevederilor Ordonantei 58 privind drepturile de autor.

Membrii comisiei au reluat votul la amendamentele opozitiei respinse in sedintele precedente, iar de aceasta data amendamentele au fost adoptate, reprezentantii opozitiei detinand majoritatea in comisii.

Un amendament adoptat de Comisia de munca prevede ca varsta de pensionare la femei va fi de 63 de ani, iar cea pentru barbati de 65 de ani.

Proiectul Legii pensiilor ar putea intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa de miercuri.

Premierul Emil Boc interzice prin lege concedierea bugetarilor de partid... Basescu se va adresa Parlamentului pe 21 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x