Căutare Live

Comisia Juridică din Senat a amânat o decizie privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog

Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului, reuniţi luni, nu au luat o decizie privind încheierea unui raport intermediar în legătură cu solicitarea Parchetului privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog, a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc.

Comisia juridică din Senat a amânat, luni, încheierea unui raport intermediar privind avizarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog şi solicită audierea acestuia, după ce Parchetul General a transmis o cerere privind obţinerea a avizului de urmărire penală pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului, reuniţi luni, nu au luat o decizie privind încheierea unui raport intermediar în legătură cu solicitarea Parchetului privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog, a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc.

„Astăzi am avut şedinţa Comisiei Juridice pentru a transmite Biroului Permanent un raport intermediar în care să solicităm un termen pentru audierea domnului senator şi pentru studierea dosarului de către membrii comisiei, de către apărătorul domnului Bodog în prinicpiu. Am solicitat un termen de 14 zile Biroului Permanent, în care să facem toată această procedură internă pentru a depune ulterior raportul final. Acest termen va curge de la momentul la care Biroul Permanent se va întruni, practic de la reluarea activităţii Biroului permanent vom avea 14 zile şi am stabilit de asemenea că în prima şedinţă de după Biroul Permanent a Comisiei Juridice să fie invitat domnul Bodog pentru a-şi prezenta apărările” a afirmat luni preşedintele Comisiei Juridice, Robert Caanciuc.

Acesta a precizat că fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, se poate prezenta „oricând” pentru a studia dosarul trimis de procurori către Senat şi că şi alţi senatori pot studia acest dosar, procedura de studiere urmând a avea loc doar în sala Comisiei Juridice.

Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei Juridice un raport intermediar privind solicitarea de urmărire penală a lui Florian Bodog.

Acesta este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezent la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine însă că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă: "Cooperarea economică româno-franceză este esenţială"... Carmen Dan a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Afacerilor Interne...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri