Antena Căutare

Comisie de ancheta in cazul Daimler?

Propunerea privind infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul tranzactiilor Daimler in Romania va fi supusa azi votului in plenul Senatului.

Biroul Permanent al Senatului a adoptat in sedinta ieri propunerea senatorului Dan Voiculescu privind infiintarea unei Comisii speciale de ancheta referitoare la legalitatea tranzactiilor incheiate intre autoritatile publice din Romania si concernul Daimler AG, se arata intr-un comunicat al PC .

Propunerea adoptata in Biroul Permanent va fi supusa astazi votului plenului Senatului. Concernul Daimler AG a fost sanctionat de Departamentul de Justitie al Statelor Unite pentru practici comerciale ilegale - in special, pentru oferirea de mita unor oficiali guvernamentali din mai multe state europene.

Propunerea privind constituirea comisiei de ancheta vine dupa ce senatorul Dan Voiculescu a facut mai multe demersuri atat catre Gary G. Grindler, procurorul general adjunct al SUA, cel care a condus ancheta in cazul Daimler, cat si catre ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, prin care a dorit sa afle daca acest concern a oferit mita si in Romania.

In perioada 2007-2008, in mandatul lui Adriean Videanu, Primaria Generala Bucuresti a achizitionat 1.000 de autobuze Mercedes.

"Cred ca suntem toti interesati sa aflam daca si in Romania s-a oferit si s-a primit mita intr-o tranzactie estimata la 200 de milioane de euro. In multe state europene, aceasta mita a fost deja dovedita. Le multumesc colegilor din PSD si PNL pentru sprijinul decisiv acordat si am speranta ca maine, in plen, si senatorii PDL, UDMR si independenti vor vota pentru infiintarea Comisiei. Orice alta atitudine ar fi o forma de a bloca aflarea adevarului si ar genera grave suspiciuni institutionale", a declarat Dan Voiculescu.

Sursa: Jurnalul National

PSD promite salarii marite si blocarea Legii pensiilor pentru a ajunge la guvernare... Sedinta de plen a Camerei Deputatilor, boicotata pentru a 7-a oara de Opozitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x