Antena Căutare

Conducerea Institutului National de Statistica va fi demisa

Conducerea Institutului National de Statistica va fi demisa, scrie Jurnalul National. Decizia a fost luata de premierul Victor Ponta in prima sedinta de Guvern din acest an. Demiterea conducerii INS vine in urma "greselii grave" comise in calcularea PIB pe 2010. Premierul a declarat ca are nevoie ca la INS sa lucreze oameni pe care se poate baza.

Cheltuielile bugetare prevazute pentru anul viitor ar putea fi reduse cu aproape un miliard de lei, din cauza unei erori de calcul a Institutului National de Statistica (INS) privind Produsul Intern Brut (PIB), a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Apar in fiecare zi tot felul de elemente. De exemplu, am aflat la sfarsitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, ca o greseala de calcul a Institutului National de Statistica privind Produsul Intern Brut in 2011, 2012, o greseala care inseamna 20 miliarde de lei la PIB in plus, calculate initial si reduse acum, inseamna cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei".

Premierul a mai aratat ca va solicita vineri ca aceasta situatie sa fie verificata si, daca eroarea se confirma, atunci, foarte probabil, va inlocui conducerea INS.

Mai multe detalii, AICI!

foto: Intact Images

Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coalitiei USL"... Eroarea Institutului National de Statistica va costa bugetul de stat un miliard de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x