Antena Căutare

Confiscarea averilor ilicite, aprobata de Guvern

Proiectul de lege privind averile ilicite, initial de Ministerul Justitiei, a fost adoptat de Guvern. Documentul va merge mai departe, spre aprobare, in Parlament.

"Proiectul modifica actualul Cod Penal, astfel incat confiscarea extinsa a averii sa fie reglementata prin lege", a declarat Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern de astazi.

Potrivit primului ministru, o persoana sanctionata pentru infractiuni cu o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de cinci ani va fi obligata sa dovedeasca faptul ca averea detinuta are un caracter ilicit. Proiectul de lege va permite confiscarea acelei parti din avere pentru care caracterul legal nu poate fi dovedit prin documente.

"Astfel vor fi mai usor confiscate averile ilicite, care nu provin din surse legale. Se da si o satisfactie opiniei publice, in sensul ca autoritatile vor putea confisca aceste averi", a declarat Boc.

In acelasi timp, premierul Emil Boc a explicat ca si Opozitia a depus un proiect similar, dar care nu permite confiscarea averilor ilicite in cazurile de coruptie, evaziune fiscala sau infractiuni economico-financiare


Emil Boc: "Eu cred ca as fi reusit la BAC"... PSD bate palma cu PDL pe Legea privind averile ilicite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x