Antena Căutare

Consilierul Elenei Udrea candideaza din nou la primaria Baru

Consilierul Elenei Udrea, Daniel Raducanu, candideaza din nou pentru postul de primar al comunei Baru. Raducanu a parasit PNL si postul de primar al comunei Baru in noiembrie, cand a decis sa candideze din partea PDL pentru fotoliul de deputat in Colegiul nr. 3 Hunedoara.

In schimb, el a fost numit consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. In timp ce era candidat din partea PDL, el a facut declaratii socante despre acest partid, refuzand si sa intre in cursa electorala sub culoarea portocalie, alegand verdele, strategie folosita si in campania electorala a lui Teo Trandafir.

Admit faptul ca a fost murdarita aceasta culoare (n. red.: portocalie) de catre actuala guvernare. Sunt de acord ca actuala guvernare a facut greseli majore. Eu sunt liberal, dar candidez din partea PDL!", a spus atunci Daniel Raducanu.

Mai mult, pe afisele sale electorale nu a aparut nici sigla Partidului Democrat Liberal, Raducanu multumindu-se doar cu sloganul „Omul locului" si cu fotografia sa, pe fundal verde. Pe de alta parte, imediat dupa alegeri, pe care Raducanu le-a pierdut la aproximativ 1.400 de voturi fata de Mariana Campeanu (PNL), postul local de televiziune, Hunedoara TV, a prezentat o serie de inregistrari audio, facute in sediul PDL din Calan, in care fruntasi ai acestei formatiuni politice povesteau cum au reusit sa ii determine pe alegatori sa il voteze pe Raducanu.

In inregistrarea audio prezentata de postul local de televiziune HUNEDOARA TV, comisarul - sef de la Protectia Consumatorului Hunedoara, Romi Carmazan, explica pentru colegii sai de partid cum a reusit sa influenteze votul in mai multe localitati ale Colegiului nr. 3: prin mita, amenintari si chefuri la crasma. Un alt pedelist, directorul adjunct de la Electrocentrale Mintia, Cristian Vladu, le spunea colegilor sai ca insusi Gheorghe Falca le-a promis primarilor din Colegiu proiecte de cate 5 milioane de euro.

De asemenea, el spunea ca este „sponsorul numarul 1" al PDL si ca a dat in campania electorala un miliard si jumatate de lei vechi.

Eu cred ca sunt sponsorul numarul unu. Cand spun sponsorul numarul unu, spun ca am dat un miliard jumatate in campania asta... Ai auzit bine? Pe romaneste. Nu dau de la mama. Imi creez niste obligatii. Cred ca toata lumea intelege, da? (...) Din salariul meu eu nu pot. E imposibil. Dar au venit firme si au donat", declara in inregistrare Cristian Marius Vladu.

Dupa acest esec, Raducanu a decis sa se reintoarca sa candideze pentru Primaria comunei Baru. De aceasta data el se va inscrie in cursa electorala din partea PDL. Raducanu a declarat ca se inscrie iar in competitie pentru ca nu ii plac „lucrurile care s-au petrecut in comuna" de la demisia sa din fruntea localitatii, in luna noiembrie. El a declarat ca inca nu va demisiona din postul de consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Guvernul Romaniei a stabilit ca data a alegerilor in comuna Baru ziua de 16 ianuarie 2011. PSD, PC si PRM nu vor intra in cursa electorala, sustinandu-l pe candidatul Partidului National Liberal, Axente Bolesc. Campania electorala va incepe chiar in prima zi a anului 2011.

Astazi, votul final pe Legea Bugetului pe 2011... Udrea, despre gestul angajatului TVR: Sa nu politizam momentul. Presa e mai putin marcata decat noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x