Antena Căutare

Constantin: Alianta PNL-PC va avea candidati comuni la alegerile din 2012 si 2016

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca alianta cu PNL, care se va numi probabil Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC, va avea candidati comuni la alegerile din 2012 si 2016. Constantin a precizat, totodata, ca protocolul ce va fi incheiat de cele doua partide pentru constituirea aliantei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.

Membrii BPC al PNL au votat, astazi, in unanimitate, propunerea presedintelui Crin Antonescu privind incheierea unei aliante politice cu Partidul Conservator.

Pana acum, conservatorii aveau o alianta cu PSD. Daniel Constantin a precizat ca aceasta va fi "intrerupta" si le-a multumit social-democratilor pentru colaborare, iar lui Victor Ponta pentru eleganta manifestata fata de decizia PC de a se alia cu liberalii.

"M-am consultat cu domnul Victor Ponta si vreau sa ii multumesc foarte mult pentru maniera eleganta in care a inteles sa trateze aceasta problema. Vom ramane in continuare ca partide de opozitie, alaturi de PSD si sper ca impreuna cu PNL si PSD - pentru ca acesta este un alt proiect pe care il avem in perioada urmatoare - sa incercam sa realizam acea alternativa de care Romania are nevoie in momentul de fata pentru a rasturna puterea portocalie", a spus Constantin.

Presedintele PC a spus ca a fost mandatat ca in zilele urmatoare sa negocoieze protocolul de colaborare cu PNL. Biroul Politic al partidului a convocat Consiliul National pentru data de 10 ianuarie, pentru validarea aliantei cu PNL.

Daniel Constantin a mentionat ca propunerea sa a plecat de la "un considerent ideologic", de pozitionare mai clara a PC pe esichierul politic romanesc, el precizand ca partidul pe care il conduce este un partid de centru-dreapta.

"Cred ca este momentul sa ne intoarcem acolo unde ne este locul, pe partea de centru-dreapta a esichierului politic", a apreciat liderul PC.

"Este o alianta solida, zic eu, pe termen lung, cu posibilitate de prelungire pana in anul 2019", a aratat el.

El a precizat ca va fi "o alianta deschisa", impreuna cu PSD si "poate si cu UDMR", care sa constituie o alternativa ce sa poata da romanilor speranta ca in Romania se poate trai mai bine.

Daniel Constantin a adaugat, in acest sens, ca in cursul acestei zile va avea loc o intalnire comuna PC-PSD-PNL.

Intrebat care va fi procedura juridica de desfiintare a aliantei cu PSD, Constantin raspuns ca aceasta alianta "va fi intrerupta".

Daniel Constantin a mai spus ca, daca propunerea sa va fi aprobata de Consiliul National al partidului, protocolul cu PNL ar putea fi inregistrat la Tribunal chiar luni, in ziua desfasurarii acestui for de conducere al PC.

Intrebat care va fi titulatura acetei aliante, Daniel Constantin a spus ca sunt vehiculate mai multe variante, printre care si "Alianta de centru-dreapta PNL-PC".

Sursa: Jurnalul National

Basescu ii sugereaza lui Igas sa ii demita pe cei care i-au propus decorarea ofiterilor... SPECIAL: Un WikiLeaks pentru linistea licuriciului mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x