Antena Căutare

Consultari pe legea ANI la Controceni: PSD, PC si PDL merg, liberalii nu

UPDATE 17.00: Executivul a aprobat, in sedinta extraordinara, proiectul de lege privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), acesta urmand sa fie trimis la Parlament. "Prin acest proiect de lege Guvernul urmareste continuarea activitatii ANI. (...) Pentru a respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la faptul ca publicarea in declaratia de avere a unor date ar afecta viata privata, instituim doua tipuri de declaratii de avere, una ce are caracter public si una cu caracter confidential", a declarat premierul Emil Boc.

Presedintele Traian Basescu a invitat astazi, la Cotroceni, partidele politice parlamentare, grupul minoritatilor nationale si cu grupul parlamentarilor independenti, la consultari pe tema "situatiei generate de Decizia Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea unor dispozitii ale Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate". PSD, PC, PDL si UDMR au anuntat ca vor participa la consultari, dar PNL a declinat invitatia.

Conducerea PNL a decis ca liberalii sa nu mai participe la consultari cu presedintele Traian Basescu pana cand acesta nu va avea o atitudine de mediator, a anuntat Crin Antonescu, precizand ca PNL va merge la reuniuni la Cotroceni doar in cazul unor situatii de criza.

"PNL este decis sa nu mai fie element de decor in actiunile pur mediatice si partizane ale presedintelui Traian Basescu. Am luat decizia de a nu mai participa la niciun fel de consultari convocate de Traian Basescu pana cand atitudinea, actiunea si discursul politic ale domniei sale nu vor semana cu ceea ce inseamna un presedinte echilibrat, moderator, un presedinte care nu e partizan", a spus Crin Antonescu, la finalul sedintei BPC.

El a subliniat ca liberalii vor participa doar la consultarile impuse de Constitutie privind problemele majore de politica externa, o criza de Guvern sau dizolvarea Parlamentului.

La randul sau presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca discutia Guvernului pe tema Legii ANI este lipsita de importanta, decizia urmand sa fie luata dupa consultarile de la Cotroceni, cu partidele puterii, din cursul serii.

Ponta a spus ca PSD va participa la consultarile de la Cotroceni pe tema Legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, social-democratii dorind ca discutia cu presedintele Traian Basescu sa cuprinda si Legea privind Statutul functionarului public, declarata neconstitutionala.

El a mentionat ca PSD va sustine existenta ANI printr-o lege care sa tina cont de punctul de vedere al Curtii Constitutionale, lege elaborata de Parlament si nu prin ordonanta de urgenta.

Legea ANI, si in sedinta de Guvern

Guvernul s-a reunit la ora 14,00 pentru a discuta pe marginea Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a anuntat, inaintea sedintei conducerii centrale a partidului, ca deja exista un proiect pe care l-a prezentat, luni dimineata, ministrul Justitiei si care raspunde cerintelor Curtii Constitutionale.

Intrebat daca proiectul va fi sustinut si de celelalte partide parlamentare, Blaga a declarat: 'Nu stiu, dar coalitia aproape sigur il va sustine'.

Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat recent drept neconstitutionale unele din prevederile Legii de organizare si functionare a ANI.


PSD depune doua motiuni simple impotriva Guvernului... Rezultat final: Teo Trandafir a devenit deputat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x