Antena Căutare

UPDATE! Victor Ponta, desemnat in functia de premier al Romaniei

Partidele merg astazi la Cotroceni la consultari pentru desemnarea viitorului premier. Seful statului a invitat la discutii toate formatiunile care au intrat in noul Parlament, in aceasta dimineata de la ora 10.00.

UPDATE 12.04: Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta in functia de prim-ministru al Romaniei. Un comunicat de presa a fost publicat in urma cu putin timp pe site-ul presedintiei.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru. Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata in comunicat.

UPDATE: Consultarile dintre Traian Basescu si liderii partidelor politice s-au incheiat. Victor Ponta ar fi singura propunere pentru functia de prim-ministru. Presedintele va sustine o declaratie de presa la ora 12.00.

Toti presedintii de partide au primit scrisori de invitatie de la presedinte. La consultari au fost invitati maximum cinci reprezentanti ai fiecarui partid politic si ai minoritatilor nationale.

UDMR va merge la consultarile de la Cotroceni cu mesajul ca cei care au castigat alegerile au dreptul sa vina cu propunerea pentru functia de premier si sa formeze Guvernul.

PDL nu va merge la consultari cu nici o propunere de prim-ministru, dar liderii formatiunii au anuntat deja ca PDL nu va vota nici un Guvern din care nu face parte.

Co-presedintele USL Crin Antonescu a anuntat ca nu va merge in aceasta dimineata la consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele. Antonescu spune ca nu i se pare normal ca reprezentantii tuturor partidelor reprezentate in Parlament sa fie chemati la aceeasi ora.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Antonescu: “Daca Basescu a chemat toate partidele la aceeasi ora, ca la colhoz, eu nu merg”... Noii deputati si senatori vin astazi sa-si ocupe locurile in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x