Antena Căutare

Corneliu Vadim Tudor, trimis in judecata pentru ultraj si tulburarea linistii publice

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului Romania Mare din strada Emil Zola.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus, trimiterea in judecata a inculpatului Corneliu Vadim Tudor, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni concurente de nerespectarea hotararii judecatoresti, ultraj (2 fapte) si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice"


La momentul punerii in executare silita, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, Sector 1, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc S.P.D. si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

"In aceleasi imprejurari, inculpatul a agresat fizic si a smuls cascheta agentului de politie D.M. care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe comisarul de politie V.M. care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu. Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si au produs scandal public", mai noteaza Parchetul ICCJ.

Politistii prezenti la evacuarea sediului au scris, in cele 14 rapoarte intocmite, ca "numitul Corneliu Vadim Tudor" a amenintat "in mod direct" executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti.

sursa:Jurnalul

foto:Intact Images

Deputatul UDMR, Erdei Istvan, luat de o ambulanta SMURD de la Parlament... PSD: "Kovesi trebuie sa demisioneze"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x