Antena Căutare

Oficial! Ce se va întâmpla cu transportatorii români, în contextul pandemiei de coronavirus. Anunțul premierului Ludovic Orban!

Transportatorii români îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii normale, în contextul pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut, miercuri, de premierul Ludovic Orban, care a menționat că a avut o discuţie în acest sens cu omologul său de la Budapesta, Viktor Orban.

Oficial! Ce se va întâmpla cu transportatorii români, în contextul pandemiei de coronavirus. Anunțul premierului Ludovic Orban!
Ludovic Orban

„În urma unei discuţii personale cu premierul Ungariei, Viktor Orban, am fost informat oficial de faptul că se va reglementa situaţia cu tranzitul în Ungaria. În ceea ce priveşte transportul de marfă, nu vor mai exista restricţii, iar în ceea ce priveşte transportul de persoane se va permite în fiecare zi derularea acestui transport de persoane în convoi între orele 21,00 şi 5,00 dimineaţa, ora Ungariei, pentru cetăţenii care vor să tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest.

Ştim foarte bine că au existat probleme în Slovenia, au existat probleme pe care le-am avut inclusiv cu transportul de marfă în Serbia. Pot să vă informez că la ora actuală, din toate informaţiile oficiale pe care le avem, practic putem spune că fluenţa transportului de marfă este asigurată şi că transportatorii români, care sunt esenţiali în asigurarea legăturilor economice cu celelalte ţări europene, îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii normale", a precizat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ludovic Orban a mai spus că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, despre posibilitatea ca transportatorii, la revenirea în ţară, să îşi poată relua activitatea fără obligaţia de a sta în carantină, în condiţiile în care vor respecta o serie de norme de protecţie.

„Tot pentru acest obiectiv, împreună cu domnul ministru Bode, am insistat pentru a permite transportatorilor continuitatea în activitate, asigurând condiţiile speciale de protecţie pentru şoferii de TIR-uri, care odată reveniţi în ţară din transporturi - dacă respectă condiţiile de protejare - să poată să reia activitatea fără să aibă obligaţia de a sta 14 zile în carantină. Sigur, cu condiţia respectării normelor de protecţie, cu condiţia inexistenţei vreunui simptom de contaminare cu coronavirus", a menţionat Orban.

Orban: Sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare/ Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în spriji... Ludovic Orban: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea, din cauz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x