Antena Căutare

Costurile pentru amplasarea scutului antiracheta, suportate de SUA

Amplasarea sistemului antiracheta in fosta baza aeriana de la Deveselu (Olt) costa 400 de milioane de dolari, la care se adauga 20 de milioane de dolari anual, pentru functionarea sistemului. Banii urmeaza sa fie achitati de SUA, a informat un oficial american care face parte din delegatia ce negociaza acordul privind amplasarea scutului. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Consiliului Judetean Olt.

Sursa citata a precizat ca amplasarea scutului anti-racheta nu presupune nici un efort financiar pentru Romania. Tarii nostre ii revine numai punerea la dispozitie a fostei baze militare si asigurarea pazei sistemului.

Potrivit secretarului de stat in MAE Bogdan Aurescu, SUA vor instala in 2015 la Deveselu un sistem strict defensiv de interceptari care nu va avea niciun fel de efecte negative asupra populatiei, mediului si culturilor agricole.

Oficialul a mai spus ca amplasarea acestui sistem implica instalarea in fosta baza aeriana a unui numar redus de militari americani, respectiv 150-200. Acest numar ar putea creste in anumite situatii.

"In relatia cu SUA aceasta participare a Romaniei va contribui la consolidarea relatiilor bilaterale", a declarat secretarul de stat in MAE, adaugand ca acest sistem este unul "strict defensiv".

Sursa: Antena3

Foto: henryjacksonsociety.org

Roberta Anastase si Gyorgy Frunda, santajati de mai multi jurnalisti... Ciuhodaru: Prezervativele nu vor duce la erectia bugetului minuscul din sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x